Gå til sidens hovedinnhold

1,3 milliarder kortkjøp i 2011

Kortbruken i norge økte med 14 prosent i fjor.

Tall fra Nets Norge viser at kortbruken økte med 14 prosent i 2011. Det ble gjennomført 1,3 milliarder kortkjøp. Omsetningen med betalingskort var på 488 milliarder kroner hvilket representerer en økning på 10 prosent.

I desember ble betalingskortene brukt 132 millioner ganger og hadde en samlet omsetning på 53 milliarder kroner. Som tidligere år var 22. desember den dagen med flest kortkjøp. Bare denne dagen ble det gjennomført 6,5 millione r kortkjøp med en omsetning på 3,2 milliarder kroner.

- Noe av årsaken til den økte kortbruken skyldes at stadig flere bruker kortene til småkjøp, sier informasjonssjef i Nets Sigbjørn Larsen i en meldingen.

Tall fra Nets viser at gjennomsnittsbeløpet for kortkjøp gikk ned med 15 kroner til 374 kroner, sammenlignet med 2010.

Tror på ytterligere vekst i kortbruken
Nets tror at det i løpet av 2012 vil bli gjennomført i overkant av 1,4 milliarder kortkjøp og at omsetningen med betalingskort vil passere 500 milliarder kroner.

I en undersøkelse TNS Gallup nylig gjennomførte for Nets fremkommer det at hele 72 prosent kommer til å bruke kort mer i fremtiden i forhold til andre betalingsmåter.

- Vi har stilt dette spørsmålet siden 1996 og aldri før har andelen som sier at de kommer til å bruke kortene mer, vært så høy, sier Larsen i meldingen.

I samme undersøkelse fremkommer det at 88 prosent foretrekker kort som betalingsmiddel. Samt at 28 prosent bruker kortene oftere enn 10 ganger per uke i betalingsterminalene.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken