Gå til sidens hovedinnhold

10 hete mobilspill du MÅ teste i ferien

Sommeren har startet for alvor (i hvert fall på østlandet). Vi har funnet frem 10 mobilspill du bør teste enten du er i parken, på fjellet eller på en strand i Tyrkia...

1 - The Walking Dead

Sjanger: Eventyr, Skrekk
Format: iOS

Telltale Games leverte det desidert beste mobilspillet i 2012. Fantastisk historie, dyster stemning, og nok av action gjør at The Walking Dead slår de største utgivelsene, uansett format. Er du fan av zombier, The Walking Dead eller actionspill generelt, er dette det perfekte spillet for deg.

2 - Hunters 2

Sjanger: Strategi
Format: iOS

Dette er spillet for deg som elsker Xcom. Rodeo Games har klart å fange essensen av det klassiske strategispillet, og deretter blandet det med elementer fra Space Hulk. Det perfekte turbaserte strategispillet, med looting, daglige utfordringer og ikke minst en solid enspiller-kampanje. Moro!

3 - Modern Combat 4: Zero Hour

Sjanger: Action
Format: iOS, Android

Leter du etter det perfekte skytespill til iPaden din, er dette spillet du må prøve. Gameloft viser oss hvorfor de blir sett på som kongene av FPS-sjangeren på den mobile plattformen. Fin enspiller, fantastisk flerspiller og bra grafikk gjør dette til det perfekte skytespill på farten.

4 - Rayman: Jungle Run

Sjanger: Plattform
Format: iOS, Android

Ubisoft har klart hva som man trodde var umulig - å ta Rayman fra konsoll til mobile plattformer og samtidig beholdt det vi elsket med originalspillet. Med imponerende musikk og grafikk vil fans av sjangeren elske denne versjonen av Rayman. Obs! Kan virke svært vanedannende.

5 - Clash of Clans

Sjanger: Strategi
Format: iOS, Android

Dette spillet viser oss hvor bra et free-2-play spill kan være. Skap din egen by, send hæren din ut i kamp og se hvordan riket ditt vokser. Alt man forventer av et strategispill er å finne i Clash of Clans, men se opp for kostbare mikrotransaksjoner.

6 - Subway Surfers

Sjanger: Plattform
Format: iOS, Android

Lykke til med å ikke bli avhengig. En endless runner hvor du som graffitikunstner prøver å stikke av fra politiet. Her er det nok av ting å samle, og oppgraderinger som må låses opp. Hektisk, morsomt, og et vanvittig avhengighetsdannende spill.

7 - Arc Squadron

Sjanger: Action
Format: iOS

Tenk Starfox uten Fox McCloud slengende etter deg. Fokuset ligger på poengsanking og oppgraderinger, og med glitrende grafikk er dette et av de flotteste spillene på iOS. Også er det selvfølgelig vanvittig moro.

8 - Bastion

Sjanger: Eventyr
Format: iOS

Vi forventet ikke at Super Giant Games ville klare å presse hele Bastion inn på Apples mobiler og tablets, men de overbeviste. Et av fjorårets mest suksessfulle og beste spill til de større konsollene fungerer like bra på mobilen.

9 - Grand Theft Auto: Vice City

Sjanger: Action
Format: iOS, Android

Hadde noen fortalt oss for et par år tilbake at vi ville få muligheten til å spille GTA Vice City på mobilen hadde vi brøtet ut å latter. Vi tok feil. Som enda en jubileumsutgave har du muligheten til å drive deng i beste GTA-stil. Fantastisk sandkasse og suverent soundtrack.

10 - Plague Inc.

Sjanger: Strategi
Format: iOS, Android

Morbid apokalypse-humor med strategi funker særdeles bra i Plague Inc. Utvikleren av spillet har siden utgivelsen lagt til flere detaljer i spillet, noe som gjør det til et av de beste iOS spillene gitt ut det siste året i strategi-sjangeren. Drep verden med et smil!

Da gjenstår det bare å ønske fortsatt god sommer, men husk å se opp fra nettbrettet med jevne mellomrom slik at du ikke går glipp av hele ferien.

Kommentarer til denne saken