Gå til sidens hovedinnhold

10 spill for smartinger

Noen spill går ut på å skyte, løpe, hoppe, dukke og slå. Ikke disse.

(Spillmagasinet): 2006 blir et spennende år for alle spillentusiaster, spesielt for de som liker spillkonsoller. Xbox 360 bør få noen virkelig store spill i år, og det er forventet at både Playstation 3 og Nintendos nye maskin kommer på markedet.

Men det blir et feiende flott år for PC-spill-entusiastene også, spesielt om du liker å bruke de små grå. Disse spillene bør du holde øye med:

The Lord of the Rings: Battle for Middle Earth II

Det første strategispillet i denne serien var glitrende, men noe lineært da man måtte følge heltene og historien fra bøkene og filmene. Denne gangen har de løsrevet seg og nye helter kan dukke opp. Her er det også historier som følger bøkene, men som viser det som ikke er skrevet. Vi tror dette blir glitrende.

Hearts of Iron II: Doomsday

Verdens beste strategispill får en ekspansjonspakke du ikke trenger originalen for. Denne gangen går spillet lenger, og spionasje og diplomati blir viktigere. Hei, mer av det samme hadde vært nok for oss.

Drømmefall: Den lengste reisen

Norske Funcom kommer tilbake med et nytt eventyrspill. Vi gleder oss mer enn du skulle ane, og håper de kutter ned på dialogen og øker antall ting man skal gjøre. Det ser i alle fall svært pent ut.

Star Wars: Empire at War

Grafikken ser utrolig ut og et strategispill i en galakse langt, langt borte er akkurat det vi ønsket oss til jul. La gå at det kommer utpå nyåret.

Tycoon City: New York

Vi er litt tvilende, men folkene bak «Tycoon»-spillene har gjort glitrende ting før. Det kan fort bli litt «Sim City» med for mange regler, men hvem vet? De kan klare dette.

Full Spectrum Warrior: Ten Hammers

De har lovet mye mer strategi og at det skal simulere skikkelig. Vel, det høres bra ut.

Darkfall

Et online rollespill vi bare gleder oss veldig til. Vi er selvfølgelig ikke påvirket av at det er nordmenn som lager det.

Conan

Ei heller her. Vi er ikke sjåvinistiske. Det er også helt tilfeldig at vi viet en hel uke bare på dette spillet ...

The Lord of the Rings Online

Herrejesus ... noen sier det kan slå «WoW» ... Vi venter ...

Dungeons & Dragons Online

Det fjerde onlinespillet på rad, men hei - nå bør du snart bli med du også.