Nordmenn vil bruke nærmere 70 milliarder kroner på oppussing i år. Tallene fra Prognosesenteret, som overvåker forbrukermarkedet, viser at nordmenn er «best» i Europa nok en gang. Og trenden viser også at det investeres stadig mer i nettopp uterommet.

Annonse: Nå er utemøblene her. Sjekk ut Bohus flotte sortement.

Nå som siste rest av snø er i ferd med å renne bort, er det på tide å hilse vår- og sommersesongen hjertelig velkommen.

Her er 10 tegn på at det er på tide å klargjøre terrassen og uterommet for sesongen:

  1. Du plystrer på vei hjem fra jobb.
  2. Du lukker opp verandadøra når du kommer hjem, og lar den st|å åpen i flere minutter uten å fryse i hjel.
  3. Du legger merke til at vinduene ser grå ut, og får faktisk lyst til å vaske dem for å slippe inn mer lys.
  4. Du ser etter grillmat i butikken og lurer på om det er for tidlig å starte grillsesongen. (I tilfelle du er i tvil: Det er aldri for tidlig å starte grillsesongen.)
  5. Sola varmer såpass at du tar med kaffekoppen ut. Du leter etter hageputer og pledd så du kan sitte der litt lengre.
  6. Du begynner å legge merke til at de overvintrede plantene i verandakrukkene ser lovlig skrantne ut. Det klør litt i fingrene etter å plante nytt. (Obs: Noen kjenner aldri at det kribler i fingrene etter noe som helst som har med planter å gjøre. Det betyr ikke at våren er avlyst.)
  7. Du snur deg etter hagesenterplakater og får lyst til å børste siste rest av snø vekk fra blomsterbedet i jakt på årets første krokus.
  8. Å finne fram hagemøbler, tørke over veranda og klargjøre grill virker som en utmerket plan for en helgeformiddag.
  9. Du blar veldig sakte gjennom katalogen med hagemøbler, utetepper, puter og pledd.
  10. Du ser naboen titte fram over hekken.

Annonse: Se årets utetrender hos Bohus her.

Kom i gang nå

Enten du har en stor hage eller en liten balkong i byen er det ingen ting i veien med å friske opp uterommet. Nå har du muligheten til å lage vårens fineste uteplass. Hvis du begynner å planlegge allerede nå, kan du føle på naboens misunnelse om kort tid.

Ute likner mer og mer på inne også gjennom bruk av belysning, puter, pledd og utetepper. Lysslynger og lykter skaper stemning, puter og pledd byr på komfort, og utetepper til terrassegulvet gjør overgangen mellom innestue og utestue stadig mindre.

Naturfarger på puter og pledd er en klassiker som aldri går av moten, men tendensen er at vi gjerne vil ha noen mer sprelske innslag utendørs. Utendørs liker vi friskere og sterkere farger, og åretsfarger «blå – grønn og rosa –toner» er å finne igjen her også. Utendørs er alt lov og man kan jo slå til med skikkelig tutti frutti farger for en tropisk stemning.

ANNONSE:

Du finner mye inspirasjon i Bohus hagemagasin her.