Gå til sidens hovedinnhold

100.000 flere kan få ADSL

Nå blir det mulig for langt flere kunder å få ADSL-abonnement.

NextGenTel lanserte i dag et nytt produkt som har fått navnet «Bredbånd Langdistanse». Poenget med tjenesten er at ADSL skal kunne nå ut til langt flere.

Avstand til sentral er viktig
Problemet med ADSL i dag er at kvaliteten på signalet blir dårligere og dårligere jo lenger unna sentralen du bor. De fleste ADSL-leverandører setter en maksimumsgrense på rundt fire kilometer for å levere tjenesten. Bor du lenger unna, vil hastigheten falle betydelig, og de fleste leverandører anser det ikke som hensiktsmessig å levere tjenesten.

Med et stadig fokus på høyere hastigheter, krymper stadig lengden fra sentralen du kan bo for å få et optimalt tilbud. For ADSL2 er det for eksempel en grense på 2,5 kilometer.

Men med «Bredbånd Langdistanse» ønsker NextGenTel å kunne tilby alle som er tilkoblet en sentral muligheten til å få bredbånd.

Vil prøve hos alle
- Før i tiden da vi leverte lavere hastigheter hadde vi en praksis på å levere 6-7-8 kilometer, og fikk brukbare resultater. Vi skal prøve å levere ADSL nå til selv de som bor aller lengst unna sentralen, men med forbehold om at vi klarer det, forteller administrerende direktør Olav Stokke i NextGenTel til Nettavisen.

Selskapet innfører altså ikke noe øvre tak, men vil forsøke å gi deg så raskt bredbånd de kan på den linjen du har, med maksimalt 1800 kbps ned og 350 kbps opp.

100.000 flere kan få bredbånd
NextGenTel har i dag utstyr i sentraler som dekker 65 prosent av alle telefonlinjer i Norge. Med dette tilbudet tror Stokke at selskapet kan nå rundt 100.000 nye husstander som i dag ikke har hatt mulighet til å få ADSL.

- Bredbånd handler ikke bare om høy hastighet. Like viktig er det å kunne være alltid på nett til en fast pris i måneden. Mange er svært interessert i å kunne surfe på nettet og lese epost uten tanke på tellerskrittene, og med akseptabel båndbredde, sier markedsdirektør Morten Ågnes i NextGenTel i en pressemelding.

Reklame

Vikinglotto: I kveld kan man vinne 229 millioner