RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anklager Jens for ran

Sist oppdatert:
Siv Jensen mener at Jens Stoltenberg nærmest raner til seg skatteinntekter.

DRAMMEN (Nettavisen): - Når regjeringen snakker om skattelette, hører vi Kristin Halvorsen nærmest spytte ut ordet i forakt. Men faktum er at regjeringen nærmest har ranet til seg skattepenger fra hardt arbeidende folk, sa Frp-formann Siv Jensen i sin 1. mai-tale i Drammen.

TV 2 Sumo:
Se innslag fra TV 2 Nyhetene
Se Stoltenberg tale
Se Siv Jensen tale

I motsetning til Jens Stoltenberg, som talte før Frp-formannen, gikk hun hardt til angrep på sin politiske motstander:

- Det er flaut at regjeringen krever inn opptil 70 prosent skatt. Og det er flaut at hvis en tillater seg å jobbe overtid, så blir en straffet. Det er skikkelig motivasjon for arbiedsfolk, gitt.

Les også: - Ingen hageekspert

Les også: Redusert arbeidstid etter 62 år

Startet valgkampen
Frp-lederen fortalte at partiets kampsaker er lavere skatt, satsing på eldreomsorg, veibygging og krav om norskkurs for innvandrerkvinner i sin tale på Bragernes torg - en time etter at Ap-leder og statsminister Jens Stoltenberg hadde gått av scenen på nøyaktig samme sted.

- Her er Frp-koden
Siv Jensen benyttet også talen til å avlegge Aps partisekretær Martin Kolberg en visitt. Kolberg har utpekt Frp som Aps hovedmotstander og sagt at han skal knekke Frp-koden.

- Frp-koden er enkel. Det dreier seg om sunn fornuft. Det handler om å ta folk på alvor, lytte til folk, snakke med folk og ikke sette seg på sin høye hest og fortelle folk hvor dumme de er som stemmer Frp. Hvis det er populisme å lytte til folks hverdagsproblemer og forsøke å løse dem, da er jeg stolt av å lede et populistisk parti, sa Jensen og sa at politikernes viktigste oppgave, enten det er i lokalpolitikken eller på Stortinget, er å være ombudsmenn for velgerne.

- Jeg er stolt over å være leder av et populistisk parti, sa Frp-leder Siv Jensen i sin 1. mai-tale og sendte en hilsen til Ap-Kolberg.

- Hvem skal betale?
Siv Jensen tilbakeviste også at Frp ikke er et klimaparti.

- Vi er blitt stemt ned i Stortinget på en rekke tiltak som kunne gitt kutt i klimagassene, sa hun, og nevnte utbygging av vasskraft som ett av forslagene som er blitt nedstemt.

- De andre partiene konkurrerer om å være Norgesmestre i år stoppe klimautslippene, men ingen sier hvordan det skal gjøres. Strømregningene vil stige fordi vi blant annet importerer kull, advarte Jensen.

Ingen Frp-angrep
Stoltenberg valgte på sin side ikke å angripe verken hovedfiende nummer en, Fremskrittspartiet, eller noen andre i sin tale. Han nevnte ikke med et ord at Frp og formann Siv Jensen skulle tale på samme sted klokka 14.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere