RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Drillo spilte meg trill rundt

Sist oppdatert:
Egil Drillo Olsen imponerte den norske pokereliten i Göteborg torsdag. Se video.

GÖTEBORG (Nettavisen): Direkte fra Milano - hvor han var ekspertkommentator da AC Milan slo Manchester United ut av Mesterligaen - kom Drillo til Casino Cosmopol i Göteborg torsdag ettermiddag.

Uten erfaring og med bare tre timers søvn satte han seg ned ved pokerbordet, sammen med blant andre EPT-mesteren Andreas Høivold.

Ti timer senere, rundt midnatt, sa 65-åringen stopp. Da orket han ikke mer.

Se intervju med Drillo

Ga seg før det var slutt
- Nå er jeg sliten. Jeg har regnet ut at jeg bare taper 8.000 eller noe på å stå over den siste timen. Da vil jeg fortsatt ha mye sjetonger igjen, forklarte Drillo overfor Nettavisen da han reiste seg opp og forlot turneringen en time før spillet var over for dagen.

Og han hadde selvfølgelig helt rett. Selv om han tapte rundt 8.000 på å stå over den siste timen av spilledag 1A, vil den tidligere landslagssjefen i fotball ha rundt 25.000 når han fortsetter på spilledag 2 lørdag ettermiddag. Han startet, som alle andre, med 10.000. Snittet vil være rundt 30.000 når Drillo setter seg ved pokerbordet igjen på lørdag.

Andreas Høivold lot seg imponere av Norges mest fremgangsrike landslagssjef i herrefotball.

- Han er jo med videre, i alle fall. Bare det er jo sterkt. Spesielt med tanke på at han har spilt så lite. Men han gjorde også noen veldig dårlige syn der han burde ha høynet, sa Høivold til Nettavisen.

Tømte Rømmen
En av de som fikk merke på sjetongstakken at Drillo ikke er noen kasteball, var 23 år gamle Jon Rømmen fra Leikanger. Han trodde han spilte Drillo trill rundt i en pott, men tok smertelig feil. Ikke lenge etterpå var Rømmen slått ut.

Pokerentusiastene kan lese en detaljert beskrivelse av denne hånden i faktaboksen. Her nøyer vi oss med å konstatere at Rømmen satt med ess og konge på hånden, traff et ess på floppen og trodde han melket Drillo for sjetonger hele veien.

Helt til Drillo viste opp sin hånd: To ess!

- Han spilte meg trill rundt! konstaterte Rømmen.

Ingen forventer at Drillo skal vinne poker-NM. Han er tross alt uten erfaring når det gjelder No Limit Texas Hold’em, og han er 65 år. Det tar på å sitte dypt konsentrert i 10-12 timer tre dager i strekk. Men Rømmen utelukker ikke at den tidligere landslagstreneren kan overraske.

- Folk sier at han er sjanseløs. Det er jeg uenig i. Men det er ufattelig mye som skal klaffe. Mange spillere kommer nok til å slite med å forholde seg til spillestilen hans, mente Rømmen.

IKKE DENNE GANG: Drillo kaster en hånd under første dag av poker-NM.
IKKE DENNE GANG: Drillo kaster en hånd under første dag av poker-NM.

Overrasket Drillo
Uansett; Da Nettavisen spaserte sammen med en trøtt Drillo tilbake til hotellet, kunne han fortelle at denne turen til Göteborg ble bedre enn han forventet seg.

- Det er en litt ledigere tone enn jeg hadde sett for meg. Man fleiper litt, snakker litt i kortene, og man viser opp kort man ikke behøver å vise opp. Det overrasker meg litt, sa Drillo.

Han var også ganske tilfreds med hendene han hadde fått utdelt.

- Ja, jeg fikk et par essepar, blant annet. Jeg var uheldig en gang, da det var en som hadde to åttere mens jeg hadde to ess og det kom en åtter på bordet. Det var surt. Der tapte jeg 6.000. Men så var jeg heldig mot en annen, som hadde to konger og gikk all in da jeg hadde to ess. Han røk ut.

Og ellers?

- Jeg har sett en del som har prøvd å bløffe meg. Det irriterer meg grenseløst at jeg helt mot slutten at jeg ga meg mot en som klasket til litt. Jeg hadde ingenting, men jeg hadde et ess. Det hadde ikke han. Hadde jeg sett han, hadde jeg fått potten, fortalte Drillo.

- Jeg hadde en følelse av at jeg kunne ta den.

Sjansen kommer igjen på lørdag. Da starter spilledag 2. Fredag spiller blant andre Henrik Bjørnstad og Johnny Lodden når det er duket for spilledag 1B.

PS! To norgesmestere er allerede kåret. Tirsdag gikk Kenneth Strandli til topps i Omaha, mens Ove Lerbrekk onsdag vant Limit Hold’em. Men den store turneringen, No Limit Texas Hold’em, starter altså torsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere