RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ett år som mann

Foto: Berit Almendingen/Nettavisen
Sist oppdatert:
Siv Jensen (38) har vært «mann» i ett år, og stortrives. Se hennes landsmøtetale her.

TV 2 Sumo: Se Siv Jensens åpningstale her

Nøyaktig ett år har gått etter at flertallet på Frps landsmøte bestemte at Siv Jensen skal være formann og ikke leder i partiet. Resultatet kom som en stor overraskelse på både Jensen og Carl I. Hagen, som gikk av som Frp-formann. Har hun nå vent seg til å være «mann»?

- Jeg har ingen problemer med det i det hele tatt. Det er jobben jeg gjør som er viktig, sier Jensen til Nettavisen.

- Hvordan har det første året som Frp-formann vært?

- Det har vært veldig innholdsrikt, veldig spennende, utfordrene, krevende og morsomt. Og så har det gått utrolig fort.

- Får du tid til å gjøre andre ting enn å drive med politikk?

- Ja, men det er klart at i mange år har hoveddelen av livet mitt dreid seg om politikk. Det er naturlig siden det både er jobben min og hobbyen min. Og jeg har masse mer å gi.

Les også: Siv grillet uten dress

Ingen miljø-Siv
I motsetning til de andre partilederne vil ikke Siv Jensen snakke mye om miljø i sin tale til Frp-landsmøtet i Stjørdal klokka 13.40 fredag.

- Landsmøtet vil fokusere på kommunevalget til høsten, og til syvende og sist dreier miljøvern seg om nasjonale myndigheter, ikke lokale, sier hun, og gjør det klart at hun ikke vil ta en «Erna».

Høyre-lederen erklærte først at miljø ikke er viktig for Høyre i kommunevalget, men endret så mening.

- Nye tall viser at Ap og SV er i ferd med å treffe miljøbølgen, mens velgere som er opptatt av miljø ikke vil stemme Frp?

- Det tar vi litt med ro. For det første må Frp virkelig få kommunisere vår miljø- og klimapolitikk som vi har stått for i mange år. Det er en politikk som har et mer balansert syn i forhold til norske forbrukere, teknologi og store penger hos de store landene.

- Uviklingsminister Erik Solheim (SV) sier i en kronikk torsdag at Frp ikke har en troverdig miljøpolitikk, fordi det er først etter at FNs klimapanel har kommet med sine klare konklusjoner at du har våknet opp av klimadvalen?

- Vi kaster oss ikke på noen miljøbølge. Jeg kan ikke skjønne hvorfor vi skal være ekskludert fra å delta i en debatt. At Erik Solheim angriper oss, forundrer meg ikke, det er ikke første gang. Men dette vil ikke være et klimalandsmøte, det vil være forløperen til valgkampen med hovedfokus på eldreomsorg, skole og infrastruktur.

- Jens Stoltenberg mener at valgkampen ikke starter før i august?

- Jeg mener at vi driver valgkamp hele tiden. Vi presenterer løsninger hver eneste dag, men den ordenlige, ordenlige valgkampen starter ikke før i august.

Les også: Sandberg over smellen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere