RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Innfører klasseskille i skolen

Sist oppdatert:
KrF reagerer på at regjeringen ikke vil innføre gratis frukt og grønt for skoler med klasser fra 1. til 7. trinn. Les de politiske reaksjonene her.

Mer skatteinntekter og lavere utgifter til blant annet dagpenger gjør at finansminister Kristin Halvorsen har mer å rutte med når revidert budsjett fremlegges tirsdag.

LES OGSÅ: Alt om statsbudsjettet

- Klasseskille
KrF reagerer på at regjeringen ikke vil innføre gratis frukt og grønt for skoler med klasser fra 1. til 7. trinn.

- De rødgrønne innfører nå et klasseskille i skolene. Det er en merkelig differensiering, sier Syversten til Nettavisen.

I det justerte budsjettet er det slik at det i hovedsak bare er ungdomsskoleelevene som skal få frukt og grønt, men hvis det er skoler med trinn fra 1. til 10. klasse får også barneskoler.

Det kan bli aktuelt for regjeringen i neste års budsjett å utvide ordningen med frukt og grønt til å gjelde skoler med trinn fra 1 til 7, men dette vil ikke finansminister Halvorsen love i dag.

Syvertsen er også svært skuffet over at regjeringen ikke følger opp løftene fra omsorgsmeldingen med mer konkrete penger.

- Et første steg på veien kunne vært å sikre eldresentre til pensjonister i alle landets kommuner gjennom et statlig tilskudd til både nye og eksisterende eldresentre, sier Sivertsen.

Les også: - Alderdommen skal svinge

- Ser ikke verdien av utdanning
- Norge blir ikke mer rødgrønt med dette budsjettet, noe vi ikke er spesielt lei oss for, sier Venstres leder Lars Sponheim.

Han mener det revidert statsbudsjett betyr dårlige nyheter for utdanning, forskning og verdiskaping.

- Venstre hadde håpet at regjeringen skulle rettet opp de dramatiske kuttene i universitets- og høgskolesektoren, men vi må konstatere at de rød-grønne fremdeles ikke ser verdien av utdanning og forskning.

Venstre-lederen reagerer også på at regjeringen kutter en halv milliard kroner til CO2-håndtering.

– Under fremleggelsen av nasjonalbudsjettet i høst ble dette presentert som en gigantisk miljøsatsing. Nå foretar regjeringen et miljøkutt på en halv milliard, noe som understreker at CO2-rensing på Kårstø er helt i det blå, sier Lars Sponheim.

Skuffet Frp
Det strukturelle oljeunderskuddet er korrigert ned med 3,2 milliarder i forhold til budsjettet. Halvorsen vil dermed bruke mindre oljepenger.

Det får Frp til å reagere. I en pressemelding sier partiet at de er skuffet over at regjeringen prioriterer handlingsregelen framfor sykehus og veier.

- Kristin Halvorsen har fokusert mer på å holde handlingsregelen enn hun har tenkt på landets pasienter og bilister. AS Norge går langt bedre enn forventet, likevel får ikke sykehusene en krone ekstra for å fjerne sykehuskøene. Dermed vil situasjonen for norske pasienter forverres, sier stortingsrepresentant for Frp, Ulf Leirstein i en pressemeldingen.

- Lite som minner om valgkampsløftene
Ulf Leirstein mener Høyre har all grunn til å være fornøyd med Kristin Halvorsen.

- Kristin Halvorsen har gjort akkurat det Høyre har bedt henne om å gjøre. I dag er det liten forskjell mellom Kristin Halvorsen og Per Kristian Foss, sier han.

Leirstein synes det er merkelig at budsjettet ikke inneholder noen klare politiske prioriteringer fire måneder før valgkampen.

- I tillegg er forsøksordningen med gratis frukt og grønt i ungdomsskolen et blekt riss av hva SV lovet i forrige valgkamp.

Han lurer også på hvor det blir av regjeringens fattigdomssatsing.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere