RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Politiet rykker ikke ut

Sist oppdatert:
For å spare penger rykker ikke politiet i distrikts-Norge ut på alvorlige hendelser.

Ifølge leder Arne Johannessen i Politiets Fellesforbund er det et stort problem at betjenter i lensmannsdistriktene ikke får rykke ut når publikum ber om hjelp.

- Frustrerende
- Det er for lite politifolk til å ta oppdragene og det er for lite penger til å sende folk ut på overtid. Vi klarer ikke tilfredsstille publikums behov, sier Arne Johannessen til TV 2 Nyhetene.

Nordmøre og Romsdal politidistrikt er ett av mange politidistrikt som har store økonomiske problemer, og dette har ført til at operasjonssentralen gjentatte ganger ikke varsler betjenter på vakt om nødtelefoner fra publikum.

- Det er et irritasjonsmoment at man leser i loggen om hendelser der politiet åpenbart burde vært til stede. Dette er frustrerende for både oss og publikum. Det siste året har vi sett en klar økning i henvendelser der vakthavende politi ikke får beskjed om alvorlige hendelser, sier politibetjent og tillitsvalgt ved Rauma lensmannskontor, Per Tore Storbråten.

Fikk ikke hjelp
Grethe Samuelsen på Åndalsnes er en av de som har fått erfare at politiet ikke rykker ut. På kveldstid 2. mai forsøkte en person å ta seg inn i leilighetskomplekset der hun bor.

- Det var helt forferdelig å ringe politiets operasjonssentral og ikke få hjelp. Jeg hadde jo ikke ringt dit hvis jeg ikke hadde behov for politiet, sier Samuelsen til TV 2 Nyhetene.

I 1992 overlevde hun mirakuløst et blodig knivdrama på Åndalsnes, der to andre personer ble drept. Samuelsen ble gjennomhullet med 43 knivstikk.

- Jeg blir sint og fortvilt over ikke å få hjelp, forteller Samuelsen.

- Må prioritere
Ifølge politiet i Rauma har pengemangel ført til at operasjonssentralen har nekta betjenter på vakt å rykke ut på promillekjøring, trafikkulykke med personskade, brannstiftelse på bolighus og andre forhold som kunne ha avslørt annen kriminalitet.

Politimester Arnstein Nilssen i Nordmøre og Romsdal nekter å uttale seg om han har nok penger til å drive forsvarlig politiarbeid i sitt distrikt.

- Vi må prioritere etter alvorlighetsgrad og vurdere om det er nødvendig å rykke ut. Jeg tror nok de fleste politimesterne i landet ønsker seg bedre budsett for å gjøre en best mulig jobb, men dette er et politisk spørsmål, sier Arnstein Nilssen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere