RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dårlig oppslutning for KrF

Sist oppdatert:
Kristelig Folkeparti får sin laveste oppslutning i år på dagens kommunevalgbarometer.

Med en oppslutning på bare 4,4 prosent er KrF langt unna sitt eget mål om en oppslutning på ti prosent ved høstens valg.

KrFs nyvalgte nestleder, Inger Lise Hansen, har liten grunn til å smile over dagens kommunevalgbarometer som TNS Gallup har utført i samarbeid med Kommunal Rapport og TV 2.

- Det er ikke et resultat vi kan være fornøyd med, men jeg tror og håper og drømmer om at vi skal klare et mye bedre resultat enn det, sier Hansen til TV 2 Nyhetene.

-Må være tydeligere
Bare en gang i år har KrF hatt høyere oppslutning på kommunevalgbarometeret enn ved valget i 2003.

- Tydeligvis har vi en jobb å gjøre i å kommunisere budskapet enda tydeligere. Sånne dårlige målinger gir mer guts i å stå på frem til valgdagen, så er det til syvende og sist valgdagen som bestemmer hva resultatet blir, sier Hansen.

Rekordlave 4,4 for KrF er 1,2 prosentpoeng tilbake fra målingen for to uker siden. Partiet er nå mindre enn Venstre og Senterpartiet som går mest frem til 8,3. Også SV opplever fremgang, mens Arbeiderpartiet går tilbake til 30,4 prosent etter at de for to uker siden hadde årets høyeste oppslutning.

- Enormt potensial
Høyre går frem til 18,5 prosent og er for andre måling på rad større enn Fremskrittspartiet som får 17,8.

For KrF-ledelsen er tallene dyster lesing - det er bare rundt 80 dager igjen til kommunevalget.

- Jeg tror vi har et enormt potensial, og det er det vi skal prøve å mobilisere og benytte oss av på valgdagen 10. september, sier Hansen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere