RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Nytt pyramidespill svindler nordmenn

Foto: TV2 Interaktiv
Sist oppdatert:
Etter fallet av World Games og T5PC, frister norske agenter på nytt. Les om pyramiden som Økokrim advarer mot.

Et par år etter skandalene med pyramidespillene World Games og T5PC, er et nytt selskap i ferd med å få fotfeste i Norge.

Selskapet Detach Inc lokker med en daglig avkastning på 1-2 prosent.

- Selskapet har en pyramidelignende oppbygning, og en slik avkastning er helt urealistisk. Vi vil på det sterkeste advare mot å investere penger i såkalte «høyavkastningsprosjekter», sier Anne Dybo i Økokrim til Nettavisen.

Kjempegevinst
Hun forteller at det ikke lenger bare er noen tusen kroner som blir investert i slike prosjekter. Mange har investert flere millioner kroner i håp om en kjempegevinst.

- Du som investerer får kanskje litt penger tilbake med en gang. Dette gjør selskapet bare for at du skal bite ordentlig på kroken og investere enda høyere summer. For pengene ser du ikke igjen, sier Dybo.

Trøndelag
Økokrim følger nå Detach Inc tett. Høyavkastningsselskapet blomstrer i hovedsak i Trøndelagsområdet, og de norske ververne er som ved pyramidespill hyggelige og karismatiske.

- De vil ha deg til å investere i boligprosjekter i USA og på Bahamas, forklarer Dybo.

En titt på selskapets hjemmeside tyder på at de også spekulerer i aksjer og valuta. For øvrig gir hjemmesiden lite informasjon, men av Økokrim får Nettavisen opplyst at selskapet har adresse i New York.

Svarte penger
- De som holder på med denne typen høyavkastningsprosjekter er gjerne kjent for litt bedrageri fra før. Så de som investerer i slike selskap burde vite bedre, mener Dybo.

- Vi får inn mange henvendelser fra folk som har investert og skjønt at de har tapt. Men vi får få anmeldelser. Dette kan skyldes at mye av de pengene som er investert er svarte, tror hun.

Hun råder deg til å sjekke dokumentasjonen grundig hvis du skulle ha planer om å investere penger i denne typen selskaper.

- Ta gjerne kontakt med oss i Økokrim om du er i tvil, oppfordrer Dybo.

Har du kjennskap til Detach Inc eller andre pyramidespill som er på gang? Kontakt oss på vaktsjef@nettavisen.no

Har du erfaringer med pyramidespill? Kommenter under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere