RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Født som farlig bilist

Sist oppdatert:
Stjernene avgjør hvor farlig du er i trafikken. Sjekk hvem som krasjer mest.

Forsikringsselskapet TrygVesta gjennom en såkalt multivariat analyse funnet ut at det er en sammenheng mellom hvilket stjernetegn du er født i, og faren for at du krasjer.

Sjekk oversikten nederst i artikkelen om hva astrologene mener om deg som bilist

Uventet
Analysen selskapet har gjennomført er knyttet til skyldspørsmålet i flere hundre tusen bilskader de siste syv årene. Forhold som for eksempel sjåførens alder, kjørelengde, biltype og bosted blir kontrollert.

Informasjonssjef Ingrid Holm Svendsen i TrygVesta sier til Nettavisen at de fikk seg en liten overraskelse da de også la inn fødselsdato som en variat, nærmest for moro skyld.

- Da vi sjekket bilskadene opp mot når på året sjåførene er født fant vi, noe overraskende, at de som er født i stjernetegnet Steinbukken (21. desember - 20. januar) har 2,5 prosent høyere risiko for å forårsake skader, sier hun.

Tallene lyver ikke
Ifølge Svendsen er tallene statistisk signifikante og gjelder både kaskoskader og ansvarsskader.

«Skulle vi gjettet, ville vi nok heller trodd at det var Væren som skilte seg ut – de er ofte kjappere i avtrekket, slik at de handler først og tenker etterpå!»

Atle Skretting og Randi Bjærum

- Selv om utslaget ikke er veldig stort, er Steinbukken det eneste stjernetegnet som skiller seg ut med høyere skaderisiko i TrygVesta analyse, sier hun.

For å trekke denne litt morsomme oppdagelsen et lite hakk lenger, sjekket hun disse funnene med SOL-astrologene Atle Skretting og Randi Bjærum.

Feil tegn
De syntes dette var interessant, men samtidig noe overraskende.

- Steinbukken er generelt en forsiktig og «safe» type, som er opptatt av å følge lover og regler. Skulle vi gjettet, ville vi nok heller trodd at det var Væren som skilte seg ut – de er ofte kjappere i avtrekket, slik at de handler først og tenker etterpå! Men Steinbukkene kan sikkert binde seg mer i trafikken og være redde for å ta en avgjørelse, noe som kan være like farlig, sier astrologene.

Selv om tallenes tale er klar, tror de det er andre astrologiske forhold som ligger til grunn for dette litt oppsiktsvekkende resultatet.

Øyeblikket viktigere
- I astrologien skjer gjerne ulykker når Saturn og Mars står i forbindelse med hverandre, og ofte er Uranus også involvert. Det hadde derfor forskningsmessig vært mer interessant å sjekke planetkonstellasjonene i ulykkesøyeblikket i forhold til fødselstiden, enn hvilket stjernetegn de uheldige er født i, kommenterer de.

«Jeg tror ikke det vil være fornuftig bruk av resurser å sjekke planetkonstellasjonene i ulykkesøyeblikket i forhold til fødselstiden»

Ingrid Holm Svendsen

Selv om Svendsen kan synes at dette er spennende informasjon, kan hun berolige sine kunder med at TrygVestas analyse ikke kommer til å gå videre i denne saken.

- Jeg tror ikke det vil være fornuftig bruk av resurser å sjekke planetkonstellasjonene i ulykkesøyeblikket i forhold til fødselstiden, sier hun til Nettavisen.

Gode garantier
- Funnet av at Steinbukken har større skaderisiko kom nærmest ved en tilfeldighet, og jeg kan berolige alle Steinbukker med at TrygVesta ikke har noen planer om å la stjernetegn inngå som en parameter i fastsettelsen av forsikringspremien, garanterer hun.

Astrologene.no har på sin side laget en oversikt over karakteristika som øker skaderisioken hos det enkelte stjernetegn.

Det kan kanskje være noe å tenke på for alle og enhver?

Steinbukken (21.12. – 20.01.): Redd for å gjøre feil, binder seg og forventer det verste. Kan være fiksert på målet uten å se omgivelsene.

Vannmannen (20.01. – 19.02.): Eksentriske. Kan finne på å bryte reglene i pressede situasjoner eller på impuls.

Fiskene (19.02.-20.03.): Drømmer seg bort og er et annet sted, reiser i sitt indre og har ikke øynene på veien.

Væren (20.03. – 20.04.): Impulsdrevet, fort og gæli. Vil være først ute.

Tyren (20.04.- 21.05.): Stabil og gir vanligvis plass, men kan insistere på retten sin og være en stabeis.

Tvillingene (21.05.- 20.06.): Bilkjøring faller lett for dem, men de kan ha flere baller i lufta. Ser på fortauet, mens de prater i telefonen og skrur på radioen.

Krepsen (21.06.- 22.07.): Reagerer følelsesmessig i situasjonene og kan kople ut fornuften.

Løven (22.07.- 23.08.): Krever respekt og kan bli fornærmet, slik at de mister perspektivet. Kan være arrogante og terge på seg medtrafikanter.

Jomfruen (23.08.-23.09.): Henger seg opp i småtteri, detaljer og regler og mister oversiktsbildet. Kan ha en noe nervøs og rykkete kjøring.

Vekten (23.09.-22.10.): Ser ulike alternativer. Kan ha vanskelig for å bestemme seg i en situasjon og kan nøle for lenge når sekundene teller.

Skorpionen (23.10.-21.11.): Mangler fleksibilitet. Kan være emosjonelle og noe hevngjerrige om de føler seg urettferdig behandlet.

Skytten (22.11.- 21.12.): Bilkjøringen kan bli en uforpliktende lek, der de kan beruses av farten eller drar på for å komme først og ha det moro.

Les mer om bil og trafikk i Bilmagasinet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere