RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dette er «Bloody Beach»

Sist oppdatert:
Kameratgjengen fra Haugesund skulle på kosetur til Sunny Beach. Det ble et blodig mareritt.

Tirsdag morgen kom Eivind Kvinge hjem fra det som skulle vært en hyggelig sydentur med kameratgjengen.

Han var overlykkelig over å vende tilbake til regntunge Haugesund, etter en uke i solfylte Bulgaria. For det populære feriestedet Sunny Beach viste seg å bli det reneste feriemarerittet for ham og resten av kameratgjengen.

Se video på TV 2 Sumo: Bloody Beach

- Vi var 16 kamerater som reiste på tur. 10 av oss ble ranet, forteller Kvinge til Nettavisen.

Pistol og balltre
Bare siden forrige fredag er tre unge turister døde på turiststedet Sunny Beach. I tillegg har fire svært unge danske jenter anmeldt voldtekter fra det samme feriestedet i løpet av juli.

Les mer her: Tre turister døde på en uke

En av Kvinges kamerater merket selv volden på kroppen. Han ble truet med pistol i sentrum av Sunny beach.

- Han var på vei hjem til hotellet etter en tur på byen. To menn kom mot ham bakfra og truet med både pistol og kniv. Han ble livredd. Da han kom tilbake til hotellet var han helt satt ut, forteller Kvinge.

En annen i gjengen - Roy Miljeteig (19) – ble slått med balltre av taxisjåføren da han og kameraten kranglet med sjåføren om prisen. Roy måtte sy flere sting etter det ublide møtet med balltreet.

- Kompisen som satt i taxien sammen med Roy ble også slått, men taxisjåføren traff han heldigvis bare i skulderen, forteller Kvinge.

- Skal aldri tilbake
Nå advarer kameratgjengen andre ungdommer mot det populære feriestedet Sunny Beach.

- Bloody beach er et mye mer treffende navn. Jeg skal aldri tilbake dit! Det var helt ville tilstander, sier Kvinge.

Selv om kameratgjengen dro dit for å feste, vil ikke Kvinge sammenlikne Sunny Beach med typiske festesteder som Ibiza og Aya Napa.

- På Sunny Beach var det både barnefamilier og ungdommer, forteller han.

Kvinge var en av de få i kameratgjengen som ikke ble ranet – han unngikk rett og slett å ta taxi nattetid.

- Det var på natta alt skjedde. Barnefamilier og andre turister som er i seng til klokken 23, merker ikke noe til dette, sier han.

Forfulgt inn på hotellet
For det var spesielt i taxiene nattetid at kameratene ble ranet. Allerede første kvelden ble en i kameratgjengen ranet og banket opp etter en krangel om taxipris.

- Kameraten min hadde avtalt å betale 20 leva for taxituren, det tilsvarer cirka 80 norske kroner. Da taxien kom fram til hotellet, krevde sjåføren plutselig 100 leva. Det hadde ikke kameraten min. En bekjent av taxisjåføren fulgte etter ham inn på hotellet. Han ble slått til flere ganger. Kameraten min måtte sove på et annet rom den natta, sitt eget hotellrom torde han ikke være på, forteller Kvinge.

Det ble ikke kameratens siste møte med en raner på Sunny beach.

En av de siste feriedagene ble den samme mannen ranet – også da i taxi på vei tilbake til hotellet.

- Mafiatilstander
En annen i gjengen – som også kranglet med taxisjåføren om pris – ble forfulgt inn på hotellrommet og frastjålet passet.

- Vi begynte etter hvert å gå med ekstra kontanter på oss, som vi kunne gi ranerne. Da slapp vi at de fulgte etter oss inn på hotellet, sier Kvinge.

Ifølge guttene reagerte ingen på hotellet på at de ble forfulgt. Kameratgjengen anmeldte alle episodene til det lokale politiet – uten at noe skjedde.

- Det er rene mafiatilstander der nede. Jeg er sjeleglad for å være hjemme igjen – det holdt mer enn nok med en uke i Sunny beach, for å si det sånn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere