RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi ble tatt på senga

Sist oppdatert:
Politiet i Kristiansand innrømmer at de ble tatt på senga av voldspøblene, men vil nå rydde opp i casuals-miljøet.

Imidlertid kan det by på problemer å løse det voldelige gjengslagsmålet. Politiet har verken fått tak i vitner, fornærmede eller opplysninger i saken. De kjenner heller ikke identiteten til gjerningspersonene.

Det var i et voldsomt oppgjør på tørre never at voldelige supportere, såkalte casuals, barket sammen i Kristiansand søndag kveld.

  • Se video av masseslagsmålet her:(artikkelen fortsetter under)

187984

Sparket mot hodet
Om lag 60 personer tilknyttet fotballklubbene Brann og Start møttes til et avtalt oppgjør bak Vågsbygd videregående skole. En av gjengene går etter det Nettavisen erfarer under navnet «Christianssands Herreekvipasje».

Masseslagsmålet ble filmet i skjul av et team fra TV 2, og tv-bildene viser at gruppene ikke skyr noen midler i voldsutgytelsen. Blant annet blir en ung mann tildelt livsfarlige spark mot hodet under slåsskampen.

Politiet i Kristiansand innrømmer at de ble tatt på senga av de voldelige gjengene.

Planlagt oppgjør
- Vi var ikke kjent med dette, og hele foranledningen synes uklar. Det er svært sparsomt med opplysninger i saken. Alt vi har så langt, er tv-bildene TV 2 sendte søndag kveld, sier Reidar Vang, leder for ordensavdelingen ved Kristiansand politistasjon.

De faste plassene til medlemmene i «Christianssands Herreekvipasje» på Sør Arena sto tomme da Start møtte Brann søndag kveld.

- Det var en klar indikasjon på at det var et oppgjør på gang, får Nettavisen opplyst fra informert hold.

Vil ha tv-bildene
Søndag var det satt inn ekstra sikkerhetstiltak ved Sør Arena, der Start møtte Brann, i frykt for konfrontasjoner. Men det voldelige oppgjøret var flyttet til Vågsbygd, om lag en mil fra stadion.

- Det er ganske spesielle omstendigheter når de møtes så langt unna stadion, og har et oppgjør på et bortgjemt sted, sier Vang.

Han sier politiet nå vil vurdere å forsøke å innhente råmaterialet fra TV 2 for å prøve å identifisere gjerningsmennene.

- Dette er helt klart en oppførsel vi ikke vil ha noe av, og som vi skal sette en stopper for, fastslår Vang.

Voldsmiljø
Kilder sier til Nettavisen at den ene grupperingen som deltok i masseslagsmålet søndag kveld, «Christianssands Herreekvipasje», skal ha vært aktiv en årrekke. Ifølge velinformerte kilder består miljøet av om lag 30-40 personer, hovedsaklig unge menn i alderen 18-35 år.

Kristiansandspolitiet bekrefter at de kjenner til den navngitte grupperingen.

- Vi har sporadisk vært borti denne gjengen, da særlig i forbindelse med fotballkamper. Gjengen ble startet for lang tid tilbake, men denne voldsutgytelsen er en ny problemstilling for oss, sier lederen for ordensseksjonen.

- Politiet må rydde opp
Starts supportergruppe, Menigheden, reagerer sterkt på oppgjøret søndag. De understreker at det voldelige miljøet ikke er en del av supporterklubben.

- Politiet har lenge visst om dette problemet, og det er de som nå må ta ansvar sammen med klubben. De burde grepet inn overfor denne gjengen for lenge siden. Dette er ikke et supporterproblem, det er et ordensproblem, sier pressekontakt Rolf Eivind Berntsen i Menigheden til til Nettavisen.

Overvåker miljøet
Selv om kristiansandspolitiet ble tatt på senga søndag, mener de at de ikke er fullstendig uforberedt på å møte det voldelige miljøet «Christianssands Herreekvipasje».

- Vi har egne folk som jobber opp mot miljøet, og som forsøker å få oversikt over det. Så vi er i forkant av utfordringene, og mener selv vi er godt forberedt for å ta hånd om dette miljøet, sier Vang.

Frykter fatale konsekvenser
Han undertreker også at politiet samarbeider med fotballklubbene for å komme problemet til livs. Politiet frykter konsekvensene dersom disse miljøene får opptre uhindret.

- Det er et stort problem at de ikke skyr vold. Det er ikke godt å si hva resultatet kan bli – i utlandet har slike oppgjør fått fatale konsekvenser. Det er noe vi tar til orientering, sier Reidar Vang.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere