RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Erna smiler igjen

Sist oppdatert:
Erna Solberg smiler igjen. Høyre går mest frem på dagens kommunevalgbarometer.

Partiet får en oppslutning på 17,2 prosent som er opp 2,1 prosentpoeng fra forrige uke, og nærmer seg dermed valgresultatet de fikk for fire år siden.

Trekker kvinner
Erna Solberg har ikke hatt noen enkel valgkamp, men nå peker pilene oppover igjen for Høyre på kommunevalgbarometeret TNS Gallup har laget i samarbeid med Kommunal Rapport og TV 2.

- Jeg vet ikke om jeg har hatt så veldig mange nerver, jeg føler at vinden ute har vært bedre enn det de rikspolitiske kommentatorene har gitt inntrykk av, sier Erna Solberg til TV 2 Nyhetskanalen.

Høyres fremgang har først og fremst kommet blant kvinner. En høyere andel kvinner enn på lenge sier de vil stemme på partiet. Høyre mister ikke lenger like mange tidligere velgere til Frp.

Dagens 17,2 begynner å ligne på 18,1 som Høyre fikk for fire år siden.

- Jeg har tro på at vi skal gjøre et like godt eller bedre valg og nå er det bare opp til oss å slåss de siste 13 dagene og det har vi tenkt å gjøre, sier Solberg.

Ap øker
Arbeiderpartiet kryper oppover for tredje uke på rad. Fremgangen på 1,8 prosentpoeng fra forrige uke gjør at partiet nå ligger på 29,6 prosent.

Målingen er tatt opp samme uke som eldreomsorg var tema i for TV 2s folkemøte. Ap har klart best grep om de eldre velgerne, og er mer en dobbelt så store som Frp blant folk over 60. Partiet har klart bedre drag på velgere nord for Dovre enn velgerne i resten av landet.

Venstre i siget
Venstre får sin høyeste oppslutning på kommunevalgbarometeret i år. Partileder Lars Sponheim smiler trolig bredt over å få 6,3 prosent (+1,7 fra forrige uke).

Bakgrunnstallene viser solide tall for Venstre i hovedstadsområdet. Partiet er nå større enn både Senterpartiet og Kristelig Folkeparti.

I trøbbel
KrF-leder Dagfinn Høybråten som har slitt med medieoppslag om strid rundt sin egen lederstil sliter også med å holde på velgerne. Bare 4,7 prosent ville stemt KrF i dag, det er ned 0,8 prosentpoeng på en uke og det nest dårligste kommunevalgbarometeret i år.

Høybråtens trøst er at hver gjerde velger som stemte KrF i 2003 har satt seg på gjerdet. Like mye varmer det neppe at hver tiende KrF-velger fra sist sier de vil stemme Frp.

Nedtur
Etter en uventet stor opptur for en uke siden da Senterpartiet endte på 8,1 korrigeres nå tallene med en tilbakegang på 2,4 prosentpoeng til 5,7 prosent. Senterpartiet henter få nye velgere og mister flest tidligere velgere til Frp.

Men også Frp går tilbake på målingen. 20,6 (- 0,7) er likevel en høy oppslutning for Fremskrittspartiet, som nå er nesten dobbelt så store blant menn som kvinner. Frp mister denne gang en del tidligere velgere til Arbeiderpartiet.

SV får en oppslutning på 10,3 prosent (- 0,3). Partiet har bedre drag på tidligere velgere enn på lenge og mister færre 2003-velgere til Ap enn på de fleste målingene det siste året.

RV får en oppslutning på 2,7 (+ 0,1) og står sterkest i hovedstadsområdet, mens andre partier og lister 2,9 (- 1,5).

Målingen er tatt opp av TNS Gallup ved personlige telefonintervjuer i tidsrommet 20. – 26. august. Feilmarginen er +/- 2,8 prosentpoeng, størst for de største partiene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere