RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Les de «hemmelige» våpen-dokumentene

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Her er dokumentene SV-veteran Stein Ørnhøi fikk fra jagerfly-lobbyistene sist tirsdag. De handler om miljø og fornybar energi.

- Nei, det er ikke noe hemmelig med dette. Vi har arbeidet med dokumentene i flere uker og ble ferdig i forrige uke. Denne uka er det veldig mange som har sett på det. Det er politisk interessant. Jeg tror Nærings- og handelsdepartementet fikk dokumentene tilsendt i går, sier Hans Rosén, SAAB/Gripens kampanjeleder i Norge.

Her kan du lese det første dokumentet

Dagbladet kunne i dag bringe et uskarpt mobiltelefonbilde av at Stein Ørnhøi mottar en konvolutt fra Gripen-lobbyister over bordet på Statholdergaarden restaurant i Oslo.

- Vi er opptatt av å få inn synspunkter på våre tanker om et norsk-svensk industrisamarbeid i forhold til miljø og fornybar energi. Stein Ørnhøi er en erfaren politiker, så da er det naturlig å spørre ham hva han synes, sier Hans Rosén.

- Leste utkast
Stein Ørnhøi gjenkjenner innholdet i dokumentene Nettavisen har fått tilsendt fra jagerflyprodusenten Gripen når han får dem referert over telefonen.

Her kan du lese det andre dokumentet

- Jeg fikk se utkastene til et sånt notat og foreslo noen rettelser til advokat Knut Solvang. Det var meningen at de skulle gå ut med dette på en pressekonferanse i neste uke, men etter Dagblad-saken i dag så har de vel funnet ut at det er best å gå ut med det med en gang, sier Ørnhøi, som avviser har overbrakt dokumentene til Statministerens kontor.

Tilgir ikke Dagbladet
Ørnhøi er fly forbannet over at Dagbladet har referert fra en privat samtale på restaurant.

- Jeg kommer ikke til å tilgi Dagbladet for dette. Jeg har hatt et forhold til den avisa i 50 år, men jeg orker ikke å svare dem på noe som helst før de innrømmer at dette har vært et presseetisk overtramp. Jeg kommer helt klart til å forfølge den siden av saken, sier Ørnhøi.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere