RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frp har gått i dekning

Foto: Geir Otto Johansen / SCANPIX
Sist oppdatert:
Valgforsker mener det lureste Frp-toppene nå kan gjøre, er å si «ingen kommentar».

Rapporten fra Oslo ligningskontor om mulig skattesnusk i Frp ble ferdig på verst tenkelig tidspunkt for partiet.

Frp nekter å offentliggjøre rapporten – til tross for massivt politisk presse.

Midt i innspurten av valgkampen har hele Frps toppledelse gått i dekning.

Ringer og ringer
Formann Siv Jensen har fredag formiddag slått av mobiltelefonen, mens 1. nestleder Per Sandberg ikke svarer på sin. Carl I. Hagen henviser til generalsekretær Geir Mo, før han legger på røret.

Geir Mos mobiltelefon ringer og ringer, men ingen generalsekretær svarer. På forværelset får Nettavisen opplyst at «Mo er ikke tilgjengelig på telefon eller mobil i dag, men jeg skal legge inn en lapp til ham med beskjed om at du har ringt.»

Valgforsker Anders Todal Jenssen tror partiet har alt å tjene på å si minst mulig om den hemmelige skatterapporten.

- Frp får til kunsten å ikke snakke. Å slå av telefonen er veldig effektivt. Det kan veldig godt hende at Frp lykkes med sin strategi om å ikke si noe, sier Todal Jenssen til Nettavisen.

- Hvorfor det?

- Det er bare en uke igjen til valget og det er begrenset hvor lenge de politiske motstanderne kan fortsette å kommentere denne saken. Hvis saken bare lever et par dager til, så har Frp vunnet. Men dersom media fortsetter å skrive om rapporten i en uke til, så har Frp tapt.

Tror de lykkes
- Hva tror du blir utfallet for Frps del – kommer de til å vinne ved å holde munn?

- Frp spiller høyt når de nå velger å hemmeligholde rapporten. Dette er gambling på høyt nivå, men jeg tror de lykkes. Det er som sagt så kort tid igjen til valget, svarer Todal Jenssen.

- At de nekter å offentliggjøre rapporten indikerer jo at de har noe å skjule?

- Det er ikke sikkert det er store ting som kommer for dagen, men nok til at Frp føler at det er ubehagelig å gå ut med.

Valgforskeren tror imidlertid at Frp kommer til å tape velgere, dersom det viser seg at Frp-topper har vært innblandet i skatesnusk.

- Når det gjelder Frps kjernevelgere, så har de noe tykkere hud enn andre velgere, men det finnes en grense for dem også. Dersom det viser seg at rapporten er veldig graverende, så kan det hende at disse velgerne reagerer. Men jeg tror først og fremst dette skader Frps nye velgere – de som er mer lik gjennomsnittsbefolkningen. Høyre har blødd veldig i forhold til Frp og mistet mange velgere dit. Disse velgerne kan nå snu seg mot Frp, sier Todal Jenssen.

Hva synes du om at Frp holder rapporten hemmelig? Si din mening her:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere