RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Savner 2,7 mill. fra Frp

Sist oppdatert:
Skattemyndighetene savner lønnsinnberetning av 2,7 millioner kroner fra Frps stortingsgruppe.

Det går frem av en pressemelding fra partiet, melder NTB.

Ifølge meldingen til NTB vil Frp stortingsgruppe, dersom samtlige merknader til Oslo ligningskontor blir stående, bli skyldig om lag «700.00» i tilleggs- og straffeskatt for perioden 1995-2005.

På grunn av punktumfeilen er det usikkert om det dreier seg om 70.000 kroner eller 700.000 kroner, og ifølge NTB ville Frp fredag ettermiddag ikke kommentere dette.

- Det er regnet ut ifra at det i løpet av tiårsperioden har vært manglende lønnsinnberetning av 2,7 millioner kroner. Av disse 2,7 millionene mener Oslo ligningskontor at 1,1 burde vært innberettet, mens 1,6 må vurderes om skulle vært innberettet, heter det i pressemeldingen.

- Fant kritikkverdige forhold
Da Nettavisen snakket med Frps generalsekretær Geir Mo kort tid før pressemeldingen til NTB ble kjent, nevnte han ikke noe om de 2,7 millionene. Men på spørsmål om skatteetaten har funnet forhold som er kritikkverdige, svarte han:

- Det finnes ting å påpeke, men nå må vi huske at det handler om alle velferdstiltakene og da er det en vurdering i forhold til skattereglene. Vi mener vi holder oss innenfor, sier Mo til Nettavisen.

- Så det du sier er at skatteetaten har funnet forhold som er kritikkverdige?

- Ja, det er ikke noe farlig å innrømme, sier Mo.

- Ble du overrasket over det skatteetaten fant kritikkverdig?

- Nei, jeg ble ikke det, sier Mo til Nettavisen.

Venter til etter valget
I en e-post til Nettavisen bekrefter han også at de vil offentliggjøre rapporten når den er klar.
«Jeg kan bekrefte at Frps stortingsgruppe vil offentliggjøre dette og selvfølgelig gjøre opp for seg på vanlig måte», heter det i e-posten fra Mo.

Men rapporten vil ikke bli offentliggjort før etter valget 10. september.

«Den (rapporten) er sendt oss for tilsvar og vår gruppe har frist til 20. september med å komme med vårt tilsvar. Det er først etter dette at Ligningskontoret vil fatte sine endelige konklusjoner og det blir klart om, i så fall i hvilket omfang, stortingsgruppen er skyldig arbeidsgiveravgift for perioden 1995 – 2005.»

Oslo ligningskontor har gjennomført bokettersyn av de siste ti års regnskaper i Frps stortingsgruppe, etter at det ble kjent at Frp-topper hadde tatt med ektefeller til utlandet på stortingsgruppas regning.

- Lurt å holde munn
Valgforsker Anders Todal Jenssen mener det lureste Frp-toppene nå kan gjøre, er å si «ingen kommentar» til etter valget.

- Frp spiller høyt når de nå velger å hemmeligholde rapporten. Dette er gambling på høyt nivå, men jeg tror de lykkes. Det er kort tid igjen til valget, sa Todal Jenssen til Nettavisen.

Fredag skrev Nettavisen at Frps toppledelse hadde gått i dekning, fordi verken formann Siv Jensen, tidligere formann Carl I. Hagen, 1. nestleder Per Sandberg eller generalsekretær Geir Mo var å få tak i.

LES MER: Frp i dekning


Rett før klokken 14 samme dag tikket det inn en e-post fra Geir Mo med følgende beskjed:

«Vi har aldeles ikke gått i dekning. Men med hele partiledelsen på ulike fly er det vanskelig å samle folk for drøftinger.»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere