RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever alle kortene på bordet

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Justispolitikere på Stortinget reagerer sterkt på avsløringene i avlyttingssaken.

Se hele nyhetsinnslaget om avlyttingssaken gratis på TV 2 Sumo

Avlyttingssaken som TV 2 avslørte mandag, skaper sterke reaksjoner. Flere av medlemmene i Stortingets justiskomité krever at alle kortene kommer på bordet.

- Det er sjokkerende, men dessverre ser vi at vi er mer infisert av bander enn vi tidligere har ant. Det viser også at det er behov for bedre kontroll, sier Høyres André Oktay Dahl til TV 2 Nyhetene.

Se video på TV 2 Sumo :Krever alle fakta på bordet

Nettavisen mener: Kortene må på bordet

TV 2 fortalte mandag om hvordan Odin forvaltning, som sto på Kværner-ledelsens side i kampen mot Kjell Inge Røkke og Aker RGI, mente at de ble avlyttet høsten 2001.

Les også: Mistenkte Aker for avlytting

Mistanken skal ifølge en hemmeligstemplet politirapport som TV 2 fikk tilgang til, ha rettet seg mot Kjell Inge Røkke og Aker. Ifølge den samme rapporten skal mistanken ha blitt bekreftet.

Røkke: - Bare tull!
Akers konserndirektør Geir Arne Drangeid stiller seg uforstående til påstandene fra politirapporten.

Også Kjell Inge Røkke skal ha reagert kraftig da han så TV 2-innslaget fra Hof Fengsel mandag.

- Bare tull! skal finansmannen ha ropt før han løp i telefonkiosken utenfor fengselet. Det skriver VG.

Ifølge nettstedet E24 vuderer Røkke-systemet nå å gå til rettslige skritt mot TV 2 for å ha avslørt innholdet i rapporten.

Endret rapporten
Rapporten ble endret etter at det ble kjent at TV 2 hadde en kopi av den originale rapporten. Det er kommet frem at politiet trakk rapporten samme dag som de snakket med ledelsen i Aker. Også journalister i TV 2 har blitt truet i forbindelse med saken.

Justispolitikeren Oktay Dahl reagerer på at personer som har jobbet med saken skal ha blitt motarbeidet, og sikter særlig til ledelsen i Oslo-politiet.

- Jeg har fått indikasjoner på at man ikke har fått full støtte, for eksempel fra ledelsen i Oslo politidistrikt, og det synes jeg er alvorlig. Det er en grunn til at man ikke har gjort noe særlig med dette før og nå håper jeg virkelig at både statsråd og politiet tar dette på alvor og ikke lar det dysse ned i en skuff, sier Oktay Dal.

- Loven lik for alle
At politiet skal ha trukket tilbake påstandene mot Røkke samme dag som Aker-ledelsen var i kontakt med politiet vekker sterke reaksjoner.

- Loven skal være lik for alle. Og det kan ikke være sånn at enkeltpersoners selskap skal kunne ringe til politiet også skal politiet justere seg etter det. Da har vi et regime som vi ikke ønsker å være bekjent av her i landet, sier Frps justispolitiker, Jan Arild Ellingsen.

LES OGSÅ: Politiet bør ha en god forklaring

Politisk redaktør i Aftenposten Harald Stanghelle sa til NA24 mandag at han synes det er underlig at politiet endret sin egen rapport som mistenkte Aker og Røkke for ulovlig avlytting.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere