RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skuespiller stiller i presidentkappløpet

Sist oppdatert:
Tidligere Hollywood-skuespiller og eks-senator Fred Thompson hiver seg ut i presidentkappløpet.

Fred Thompson kunngjorde natt til torsdag norsk tid at han vil stille som presidentkandidat for Det republikanske partiet, melder BBC.

- Jeg stiller som presidentkandidat i USA, opplyste han i et TV-opptak som vil bli vist på amerikansk fjernsyn i løpet av kort tid.

189191

Thompson blir den åttende presidentkandidaten som stiller for republikanerne. Han ligger allerede på andreplass blant de republikanske kandidatene til valget, bak Rudy Giuliani. De to andre kandidatene som kjemper i toppen er Mitt Romney og John McCain.

De aktuelle kandidatene skal om kort tid delta i en TV-debatt på den amerikanske nyhetskanalen Fox News.

Kan vinne nominasjonen
Republikanerne og demokratene skal utnevne hver sin presidentkandidat i januar. Det har lenge versert rykter om at den tidligere Tennessee-senatoren Thompson vil hive seg ut i presidentkappløpet, og mange tror at han kan vinne den republikanske presidentnominasjonen.

Thompson er kjent for å være svært konservativ innen områder som abort og våpenkontroll. I tillegg er han en stor tilhenger av Irak-krigen. Men Thompson er best kjent fra filmlerretet og TV-skjermen, og 65-åringen har til og med hatt en rolle som den amerikanske presidenten.

Advokat i Law & Order
56-åringen er mest kjent fra den amerikanske TV-serien Law & Order hvor han spiller New Yorks distriktsadvokat Arthur Branch. Thompson har også spilt i filmer som Cape Fear, Jakten på Rød Oktober, og Days of Thunder.

Thompson har tidligere jobbet som advokat, lobbyist, senator for delstaten Tennessee i perioden 1994-2003, og Hollywood-skuespiller.

Presidentvalget i USA blir avholdt i november 2008.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere