RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hvor god er du i golf?

Sist oppdatert:
Å spille mot og med Tiger Woods er noe de færreste av oss får muligheten til. Nå har du sjansen.

(Spillmagasinet): Tiger Woods-serien selger som varmt hvetebrød på speiderleir. Det er egentlig ikke så overraskende. Spillet er golf på sitt aller ypperste, og selv golfhatere kan finne noe å like i denne simuleringen.

Samtidig, like sikkert som det blir jul så kommer en ny versjon av «Tiger Woods». For de som ikke har vært borte i spillet før kan vi raskt oppsummere det slik:

Fotorealistisk simulering av golf med turneringer og muligheten for å spille på baner du ellers ikke hadde hatt sjansen til å sette dine møkkete golfsko på. Pluss PGA-turen, muligheten til å spille som kjente golfere og en spillbarhet ute av denne verden.

For de som har vært borte i spillet før, her er nyhetene:

Treklikk-system

For de som har spilt golf i spillform en stund er dette ikke så mye en nyhet, som noe man kjenner veldig godt fra før. Du klikker en gang for å starte, en gang for hvor hardt du skal slå og en gang for å treffe riktig.

Å spille «Tiger Woods» på denne måten er på alle mulige vis mindre bra enn å bruke en kontroller/mus. Det er mye mer naturlig å dra tilbake, og slå framover. Likevel - for oldinger, som meg, kan det i hvert fall være retromorsomt.

Puttehjelp

Dette har vært tilstede før, men ikke på samme måte. Nå kan du sjekke hvordan det skuddet du har planlagt vil gå før du prøver å få ballen i hullet.

For noe kan det virke som å jukse, for oss andre som sliter som en politiker sliter med å holde valgløfter på greenen, er det vidunderlig.

Photoface

Noen mener dette er lite å skrike for, for meg er det noe å rope hallelujah fra det høyeste fjell for. Greia er følgende: Du laster opp et bilde av deg på nett og overfører det til spillet. Det lages så et ansikt som ligner på deg (skremmende likt, faktisk) og du kan spille som deg selv.

Litt psyko i starten, men relativt morsomt - og det gjør selvfølgelig nok spillet litt mer personlig.

Gamernet

Electronic Arts lar deg laste opp dine sinnsyke slag på nett og la andre kjempe mot deg, for å se om de kan kopiere deg - eller gjøre det bedre.

I starten er muligens ikke dette greia, men når du har spilt en stund kan det bli heidundrandes morsomt - og vil gjøre at du spiller spillet lenger.

Shot Confidence

Sliter du ofte på samme hull? Da sliter du mer nå. Er du mester på åttende hull? Da har du en fordel. Shot confidence lagrer hvordan du gjør det på forskjellige hull, som igjen påvirker hvordan du spiller på det hullet senere. Kanskje spillets største nyhet, og en svært god en sådan.

Det er også gjort en del på banesiden, blant annet ved å fikse litt på de som var der og selvfølgelig nok legge til noen nye.

Spørsmålet for deg som vurderer å kjøpe det blir: Er dette nok? Ja, sier vi. Først og fremst fordi Photoface gjør det mulig at det er DU som spiller, og ikke Tiger - men også Gamernet og Shot Confidence. De tre tingene samlet gjør dette til en god investering.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere