RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Velgere ble forsøkt kjøpt

Sist oppdatert:
Velgere i Drammens rusmiljø hevder de ble forsøkt kjøpt med penger og kebab i valgkampen.

Det er ondt blod i Drammen etter kommunevalget. Drammens Tidende skriver at velgere i byens rusmiljø ble forsøkt kjøpt til å avgi forhåndsstemmer til Arbeiderpartiet. En person forteller til avisa at hun tok imot tilbudet og fikk 50 kroner og en ferdig krysset stemmeseddel. Andre skal være tilbudt gratis kebab ved et av byens gatekjøkken for å gjøre det samme.

Avviser beskyldningene
Lokalpolitikeren som nevnes i saken, Arbeiderpartiets Yousuf Gilani, avviser på sin side alle beskyldninger om at han har forsøkt å kjøpe velgere. Han kjenner heller ikke til at noen av hans allierte har gjort dette.

- Dette er grove beskyldninger jeg vil tilbakevise på det sterkeste. Jeg vil oppfordre de som kommer med påstandene overfor Drammens Tidende om å være modige og fortelle hvem disse mystiske personene som skal ha forsøkt å bestikke dem er, sier Gilani til Nettavisen.

Gilani sto oppført på 27 plass på Arbeiderpartiets liste, men velgerne sørget for å løfte ham helt opp til sjuende plass i kommunevalget. Også ved tidligere valg har den populære Ap-politikeren fått et stort antall kummuleringer.

Han sier han har drevet sin valgkamp på vanlig måte.

- Jeg har jo et nettverk, men jeg har ikke jobbet spesielt aktivt i valgkampen. Men du ringer jo dine nærmeste og forteller at du er på valg.

- Har du delt ut ferdigkryssede lister?

- Nei, jeg har stått på stand for Ap og delt ut roser.

- Svertekampanje
Gilani beskriver påstandene om stemmekjøp som hentet ut av en dårlig Bollywood-film.

- Det har vært en skitten valgkamp, og jeg ser dette som en del av en svertekampanje mot meg. Jeg håper politiet vil etterforske denne saken, sier han til Nettavisen.

Velgeren som sier hun fikk en ferdig stemmeseddel fra Ap og 50 kroner, sier hun tok imot pengene, men stemte Frp, skriver Drammens Tidende. Ifølge avisa skal to personer ha oppsøkt byens rusmiljø de siste dagene det var mulig å forhåndsstemme og drevet en aktiv valgkamp for Ap. Avisa har snakket med de to, som begge avviser beskyldningene om bestikkelse av velgere.

Ap varsler oppvask

Gruppeleder for Arbeiderpartiet i bystyret i Drammen, Hilde Klæboe, sier beskyldningene om straffbare handlinger under valgkampen er alvorlige og at valgstyret nå ser på saken.

- Hvis noen av våre medlemmer har opptrådt på en slik måte som det er beskrevet her, er det selvsagt helt uakseptabelt, og det vil få konsekvenser, sier hun til Nettavisen.

Klæboe tar også sterk avstand fra bruk av ferdig kryssede lister og sier hun ikke kjenner til at Ap-politikere i Drammen har brukt dette i valgkampen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere