RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Betaler for kona

Foto: Lise Åserud (Scanpix)
Sist oppdatert:
Kona til Øystein Hedstrøm, Britt Huseby Hedstrøm, kan bli ilagt straffeskatt for å ha blitt med Frp på weekendturer til utlandet.

Øystein Hedstrøm er villig til å betale eventuell straffeskatt kona kan bli ilagt etter å ha vært med Frp på en rekke turer til utlandet.

Men blir den mangeårige Frp-politikeren selv ilagt straffeskatt, kommer han ikke til å betale et rødt øre.

- Da skal jeg vurdere å gå til søksmål, sier Øystein Hedstrøm til Nettavisen.

- Husker ikke
Det var på 90-tallet at Hedstrøm tok med kona Britt Huseby Hedstrøm til London, Istanbul, Madrid og Roma. Regningene ble betalt av Frps stortingsgruppe.

Nå kan kona bli straffet for å ha vært med sin mann på disse turene.

Skattemyndighetene savner lønnsinnberetning av 2,6 millioner fra Frps stortingsgruppe i perioden 1995-2005. Utenlandsturene til Frps stortingsgruppe og deres ektefeller/samboere står sentralt i saken.

Søndag gikk tidligere Frp-er Fridtjof Frank Gundersen ut i TV 2 og fortalte at det ikke ble levert reiseregninger for noen av disse utenlandsturene.

Øystein Hedstrøm husker ikke hva han og kona gjorde.

- Leverte vi noen av disse reiseregningene? Kona sier nei, men jeg husker ikke. Jeg tror ikke de ble levert, men jeg er litt usikker, sier Hedstrøm.

- Jeg betaler
Frps stortingsgruppe risikerer å måtte betale inn millionbeløp i restskatt og eventuelt straffeskatt. Oslo ligningskontor behandler nå tilsvaret fra partiet. Endelig vedtak fra skattemyndighetene er ventet om kort tid.

- Hvis Frp ikke rettslig forfølger det endelige vedtaket til Oslo ligningskontor, så skal jeg betale eventuell straffeskatt for kona mi. Men da er det et absolutt krav til ligningskontoret om at andre partier også må gås etter i sømmene, sier Hedstrøm.

- Hvis det kommer et skattekrav mot deg selv da?

- Hvis skattemyndighetene mener at jeg skylder penger, så skal jeg vurdere å gå til søksmål. Turene til Roma, London, Istanbul og Madrid var ytterst relevant for arbeidet på Stortinget, svarer Hedstrøm.

- På hvilken måte da?

- I Madrid gjestet vi Guardia Civil. Hvis vi skal ha greie på asylpolitikken i Spania, er det rimeligere at seks stortingsrepresentanter reiser til Madrid og får førstehånds informasjon, enn å dra hele Guardia Civil opp til Norge.

- Og når det gjelder de andre utenlandsturene?

- I Roma besøkte vi den norske ambassaden og fikk en gjennomgang av næringsvirksomheten i Nord-Italia. I Istanbul var vi hos borgermesteren og fikk en orientering. Tyrkia var også aktuelt i forhold til EU-problematikken, ramser Hedstrøm opp.

«Jobbet som løver»
Etter Frps landsmøte på Bolkesjø i 1994, også kalt «Dolkesjø», meldte fire liberalister seg ut av partiet. Frp sto tilbake med de seks stortingsrepresentantene Carl I. Hagen, Fridtjof Frank Gundersen, Hans J. Røsjorde, Øystein Hedstrøm, Jan Simonsen og John I. Alvheim.

Det er disse seks, pluss ektefeller, som dro på de omdiskuterte utenlandsturene på stortingsgruppas regning.

Øystein Hedstrøm mener de seks «jobbet som løver» etter Bolkesjø for å få ting til å gå rundt.

- Kona mi så meg aldri, for jeg jobbet døgnet rundt. At hun da fikk være med på en eller to turer i året skulle vel bare mangle?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere