RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lae truet Frp

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Det har vært en heftig maktkamp i Oslo Rådhus onsdag. Sjekk spillet bak kulissene her.

Oslo Frp forsøkte å få i gang en avtale med Oslo Ap og Oslo SV onsdag formiddag. Da forhandlingene kom byrådsleder Erling Lae for øret, truet han Frp til å bryte forhandlingene.

Det opplyser gruppeleder Rune Gerhardsen (Ap) til TV 2 Nyhetskanalen.

- Ap, SV og Frp laget en blokk. Da sa Erling Lae at hvis en slik avtale blir iverksatt, ville han gå av, sier Gerhardsen.

Oslo Høyre og Oslo Frp styrer sammen i Oslo med støtte fra Venstre og KrF.

SISTE: Fabian Stang ble klokken 16 valgt som ny ordfører i Oslo

- Veldig uryddig
Rune G hudfletter byrådslederen reaksjon på Frps forhandlinger med Ap og SV.

- Hans opptreden er svært uparlamentarisk og veldig uryddig. Det det handlet om, var at et medlem av et byrådsparti (Frp. red anm) skulle bli leder for byutviklingskomiteen, sier han.

Møte på Laes kontor
Striden endte med at Lae innkalte de borgerlige partiene på sitt kontor. Der ble de fire partiene enige om at Fabian Stang skal bli ordfører, og at KrF, som har kun to representanter i bystyret, skal få varaordføreren.

Venstre sier at de føler at forhandlingene mellom Ap, SV og Frp i tolvte time presset dem til å gi avkall på sin egen ordførerkandidat.

Isfront mellom Frp og V
For Frp har det vært svært viktig å hindre at Venstres ordførerkandidat Kjell Veivåg fikk en sentral posisjon. Tirsdag tilspisset kampen seg da Oslo Høyre og Oslo Venstre ble enige om at de i første valgomgang skulle stemme for Veivåg.

De to partiene var avhengige av støtte fra Frp for å få valgt inn Veivåg. Hvis Frp ikke ville stemme på Venstres representant, ville Høyre og Venstre stemme på Fabian Stang i andre valgomgang.

Dette åpnet for at det ville bli opp til de sosialistiske partiene å bestemme om Kjell Veivåg eller Fabian Stang skulle bli ordfører.

Den muligheten ble de snytt for da de borgerlige partiene onsdag formiddag til slutt fant sammen igjen. Og Frp fikk siste stikk; Kjell Veivåg, som i forrige uke lå an til å bli ordfører, er nå spilt ut på sidelinja.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere