RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Romeo» var et farlig våpen

Sist oppdatert:
Nå må amstaffen trolig bøte med livet på grunn av sin kriminelle eier.

(iOslo.no) Mandag ble to menn dømt til fengsel i halvannet år i Asker og Bærum tingrett etter en svært grov voldssak i Sandvika i juni i år. Det var et angivelig mobiltyveri som lå til grunn for episoden. To menn mente offeret hadde stjålet mobiltelefonen fra den enes onkel, og krevde å få den tilbake.

Men mannen nektet for å ha stjålet telefonen, og han nektet å bli med de to, som da ville ha ham med på politistasjonen i Sandvika.

- Slengt i bagasjerommet
- De to truet ham inn i bagasjerommet på en Audi TT. Han er ikke store karen, men det er heller ikke snakk om noe stort bagasjerom, sier politiadvokat Hilde Langlo Breivik til iOslo.no.

Deretter ble mannen kjørt langt avgårde, ut i skogen. Han ble sluppet ut av bagasjerommet, og hørte den ene tiltalte si:

- Romeo, ta ham!

Romeo er en amstaff, en kraftig hund som de siste årene har vært ulovlig å ta inn i landet på grunn av sitt gemytt.

- De sendte bikkja i angrep på ham. Han ble dratt ned og bitt en rekke ganger. Den ene tiltalte slo ham i bakhodet med en kjetting. Ifølge offerets forklaring dro de ham inn og ut av bagasjerommet flere ganger. Totalt var han borte i fire timer, sier Breivik.

Åpne sår etter hundebitt
Politiet ble tilkalt da offeret hadde kommet seg til legevakten. De kom til stedet og kunne slå fast at mannen hadde en del skader, han hadde vært sydd i hodet med flere sting, mulig hjernerystelse og flenger i armhulene. Legene måtte holde sårene åpne på grunn av fare for infeksjon, sier hun.

- Hvordan har han opplevd denne rettssaken?

- Han har ikke så stort ordforråd på norsk, men han har sagt det var fælt. Retten har lagt til grunn at dette har vært traumatisk, sier Breivik.

Mennene ble dømt, og Romeo ble inndratt. Det er fremdeles uklart om de to straffedømte vil anke saken, og Romeo lever på lånt tid i en av politiets kenneler.

- Vi måtte regne bikkja som en ting. Vi måtte definere den som et våpen for å gjøre noe med den. Om saken ikke ankes skal han avlives etter hundeloven, sier Breivik.

Les flere nyheter på iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere