RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hytteparadis på Voss

Sist oppdatert:
Alpinbygda Voss kan skilte med flere fete hytteområder. Sjekk dem ut her.

Ute etter usjenert hytte på snaufjellet? Eller kanskje heller en leilighet der du kan gå rett fra alpinbakken til en bedre middag på restaurant? Voss kan være stedet for deg.

Se bildene i bildekarusellen nederst i saken.

Les mer om hyttemarkedet i Nettavisens hyttemagasin.

Den tradisjonsrike alpinbygda er utvilsomt blant Norges vakreste bygder. Omgitt av snekledte fjell har kommunen med drøyt 13.000 innbyggere et aktivitetstilbud få kan matche. Her ligger et av landets beste alpinanlegg med bakker for enhver smak. Som arrangør av Ekstremsportveko finnes det selvsagt også muligheter for de som må ha mer fart og spenning. Paragliding og rafting er populære aktiviteter på Voss.

Voss ligger langs E16, en drøy times kjøring fra Bergen. Nettavisen har sett nærmere på tre nye hytteområder på Voss. Alle ligger innenfor en halv times kjøring fra sentrum.

Les også:Her får du billigst hyttetomt

Bavallstunet
Skal du ha maksimal action i ferien, kan du kjøpe deg inn i Bavallstunet Fritidssenter som ligger rett ved alpinanlegget, cirka fire kilometer fra Voss sentrum.

Anlegget er så å si nytt, og består av et velkomst- og servicesenter med resepsjon, bar/peisestue og spisesal. Bavallstunet har rundt 40 fritidsboliger for utleie. Blant de som har kjøpt seg leilighet i Bavallstunet, er bergenserne Arve Mikkelsen og Dag Guttormsen.

- Voss er herlig. Det skjer alltid noe: Esktremsportuka, jazzfestival – og det er bare å spenne på seg skia og skli ned i bakken, sier Mikkelsen til Nettavisen.

Mikkelsen og Guttormsen leier ut leiligheten sin deler av året. De regner med å kunne tjene bortimot 70.000 kroner i året på dette.

600 nye fritidsboliger
Et nytt byggetrinn skal igangsettes neste år i Bavallstunet. Da vil nye tomter, hytter og leiligheter bli lagt ut for salg.

- Vi skal bygge 600 fritidsboliger i og rundt skianlegget. Alt med ski inn/ ski ut. Salget begynner over nyttår. Tomteprisene vil ligge på 700.000 kroner og oppover, sier markedsansvarlig Stig Hernes i Bavallstunet Fritidssenter til Nettavisen.

På Finn.no er det nå 9 leiligheter til salgs i Bavallstunet. Prisene varierer fra snaut 700.000 kroner, til 2,6 millioner kroner. Vær obs på at fellesgjelden i mange av leilighetene er høy – gjerne 2 – 3 ganger kjøpesummen.

Voss Fjellandsby
I Myrkdalen - omkring 4 mil fra Voss i retning Sogn - ligger Voss Fjellandsby. Utbyggingen startet i 2002, og vil ikke være ferdigstilt på flere år ennå. Her er det storslått og uberørt natur.

Myrkdalen kan også skilte med eget alpinsenter. Anlegget har fire trekk. Stolheis er planlagt en gang i fremtiden. Også her satses det på feriesenter-konseptet.

- Det skal til slutt bli en landsby med hotell, restaurant og butikker. Vi har allerde solgt omrent 150 tomter og 100 leiligheter. Det er planer om 250 leiligheter til, sier markedsansvarlig Per Berge i Voss Fjellandsby til Nettavisen.

Tomtene i Voss Fjellandsby gikk for 450.000 kroner da man startet salget i 2002. Etter hvert steg prisene kraftig, opp mot 800.000 – 900.000 kroner.

- Kraftig prisstigning
- Vi har opplevd en kraftig prisstigning. De siste leilighetene solgte vi til priser på 22.000 – 23.000 kroner kvadratmeteren. Det var ikke mye vi tjente på det. Nå selger vi tilsvarende leiligheter for rundt 33.000 kroner kvadratmeteren, sier Berge.

Det betyr at du må betale 2,3 millioner kroner for en leilighet på 70 kvadratmeter. Også her kan du finansiere noe av kjøpet ved å leie ut leiligheten eller hytta gjennom en avtale med Voss Fjellandsby.

Fredfullt på Hamlagrø
Ikke alle vil ha en skokk med naboer rundt seg når de reiser på fjellet i ferien. På Hamlagrø, en snau halvtimes biltur sydvest for Voss sentrum, ligger et nytt hyttefelt med omkring 20 hytter.

- Dette er et område for dem som vil ha fred og ro, og som vil ha en relativt rimelig hytte, sier grunneier Hermann Skjeldal til Nettavisen.

Sammen med tre andre grunneiere solgte han tomtene for 650.000 – 750.000 kroner stykket. De «flinkeste» har nok klart å få seg hytte til omkring 2 millioner kroner totalt, tror Skjeldal. Hyttene er på 110 – 150 kvadratmeter, avhengig av tomtens størrelse.

Alle tomtene er solgt, men fortvil ikke. Ifølge Skjeldal kan det bli aktuelt å legge ut 10 – 15 tomter til «en gang i fremtiden».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere