RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dungs ektemann settes fri

Foto: Privat
Sist oppdatert:
Gulating lagmannsrett løslater den drapssiktede ektemannen og svigermoren i Dung-saken.

(iBergen.no) Bergen tingrett avslo fredag politiets begjæring om fortsatt varetektsfengsling for savnede Dung Tran Larsens ektemann og svigermor. Begge er siktet for å ha drept den 22-årige tobarnsmoren.

Avgjørelsen ble påkjært til Gulating lagmannsrett, men kjæremålet ble forkastet onsdag ettermiddag. Dermed blir begge løslatt.

Påkjærer ikke
- Det er en riktig avgjørelse og jeg tror ikke påtalemyndigheten vil påkjære den videre. Dermed vil de løslates umiddelbart, sier svigermorens forsvarer Stein Erik Ottesen til iBergen.no.

- Vi har besluttet å ikke påkjære til Høyesterett. Vi tar til etteretning at lagmannsretten mener bevisforspillelsesfaren ikke er sterk nok og det bøyer vi oss for, sier politijurist Sidsel Isachsen.

Etter å ha tilbragt nærmere tre måneder i varetekt, mente tingretten det ikke lenger forelå fare for at de siktede ville ødelegge bevis i saken. På det grunnlaget besluttet tingrettsdommer Beate Blom å løslate mor og sønn, men fastholdt at det fortsatt var skjellig grunn til å mistenke dem for noe kriminelt i saken. Gulating lagmannsrett kom til den samme konklusjonen.

Satte i gang med pakkingen
- Min klient ble veldig glad. Jeg ringte ham i sted og ba ham sette i gang og pakke. Han svarte at det skulle han gjøre. Jeg er på vei til fengselet nå for å skrive ham ut, sier ektemannens forsvarer Frode Skogvold på telefonen.

Trolig vil ektemannen ikke få treffe sine to barn i dag, men be om at barna returneres til hjemmet i løpet av kort tid. Først og fremst skal han forsøke å komme tilbake til samfunnet, etter sju uker i isolasjon.

- Han må få kommet seg ut og sosialisere seg igjen, å nærme seg samfunnet. At noen vil stirre litt skjevt på ham, må han bare leve med så lenge hun ikke blir funnet. Men det blir selvsagt en stor overgang å komme ut, sier Skogvold.

Den drapssiktede mannen ønsker også å komme tilbake til jobben så snart som mulig, men vil trolig bli sykemeldt den første perioden på grunn av smerter i ryggen.

Verken ektemannen eller svigermoren erkjenner straffskyld etter siktelsen.

Politiinspektør Tore Salvesen frykter ikke at løslatelsen vil vanskeliggjøre etterforskningen av forsvinningssaken.

- Jeg tror ikke etterforskningen er satt i fare. Den vil bli lagt opp til å tilpasse løslatelsen, sier han.

Savnet i fire måneder
Dung Tran Larsen (22) ble meldt savnet 20. juli, én uke etter at hun sist ble sett i hjemmet.

Siste sikre observasjon av henne utenfor hjemmet var 23. juni da hun handlet på Sartor senter. Senere samme dag ble et mobilbilde tatt av henne hjemme i stuen. Samtidig ble mobiltelefonen hennes slått av for godt.

Tre og en halv uke før forsvinningen fødte Dung en datter. Mannens forklaring på at hun omtrent ikke er blitt sett etter fødslen, er at hun i tråd med gammel vietnamesisk skikk skal ha valgt å isolere seg. Det er ifølge den siktede årsaken til at hun ikke dukket opp på en spedbarnskontroll på helsestasjonen sju dager etter fødselen. Sammen med ektemannen har hun også en ett år gammel sønn. Hun isolerte seg ikke etter den første fødselen.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere