RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Søviknes tjener fett på aksjer

Sist oppdatert:
På fem år har Os kommune i Hordaland tjent 145 millioner kroner i aksjemarkedet.

(iBergen.no) I 2002 var aksjemarkedet gunstig, og de siste fem årene har vært preget av oppturer. I løpet av fem år har Os-ordfører Terje Søviknes og kommunen tjent hele 145 millioner kroner. Kontrastene til kommunene i nord, som har tapt millioner på sine investeringer, kunne ikke vært større.

Fortjenesten er det neste generasjon som vil komme til å nyte godt av.

- Resultatene er knallbra, men dette er noe som svinger. Vi ønsker å synliggjøre at vi er langsiktige, så midlene vil stå der til framtidige generasjoner. Vi henter kun ut avkastningen, resten, ca 250 millioner kroner, vil fortsatt bli stående i markedet, sier Søviknes til iBergen.no.

Ulike markeder
145-millionersfortjenesten er kommet gjennom å plassere pengene i ulike finansmarkeder og forskjellige typer aksjer, obligasjoner, rentepapirer og eiendom.

Søviknes gleder seg over resultatet.

- Det er klart det er gledelig når det har gått så bra. Vi satt med aksjer i et energiselskap (BKK), men følte at avkastningen var for liten, derfor valgte vi å trekke oss ut og kan ikke si at vi angrer på det, forteller en travel Søviknes.

I 2002 solgte Os kommune aksjene i BKK til 304 millioner kroner og tall BA har hentet inn viser at pengene ble brukt slik:

  • Honorar til megler: 4,7 mill.
  • Nedbetaling av gjeld: 75 mill.
  • Fond for betaling av skatt: 50 mill.
  • Saldering av budsjett: 9,5 mill.
  • Investeringer i finansmarkedet gjennom aksjer, hedgefond, obligasjoner, eiendom og valuta: 167 mill.

Kommunen hadde frem til oktober i år fått en avkastning på 145,7 millioner kroner, mens BKK ville gitt en fortjeneste på 55,3 millioner i samme periode.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere