RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Laget skrytefilm før drapene

(Reuters)
Sist oppdatert:
Seks uker før de skjøt ned og drepte 13 mennesker på Columbine High School, trente Dylan Clebold og Eric Harris i skogen. Politiet håper at videoen fra treningen skal avsløre hvem som forsynte guttene med våpen. Se den her.

Det er fire år siden de to tenåringene gikk amok med automatgevær inne på Columbine High School i Coloroado. De to stormet inn i skolens kafeteria og meide ned alt de så rørte på seg. Til sammen brukte de over 200 runder med ammunisjon.

15 mennesker mistet livet i massakren. 12 elvere og en lærer måtte bøte med livet før både Klebold (17) og Harris (18) tok sitt eget liv.

Håper å finne våpenleverandør
Nå har amerikansk politi offentliggjort en video av de to mens de trener med våpnene sammen med tre kamerater. Politiet håper offentliggjøringen av videoen kan skaffe informasjon om hvem som forsynte de to ungguttene med våpen.

Filmen vises på TV i USA, og interesserte kan kjøpe sin egen kopi hos politiet i Jefferson County for 20 dollar.

På videoen ser vi Klebold og Harris mens de skyter på bowlingkjegler og trær med avsagde hagler og automatgevær. På opptaket skryter de av hvor kraftige våpnene er, og viser fram sine egne hender som er blodige på grunn av rekylen i våpnene.

I en av scenene på videoen sees Klebold, kledd i en lang, svart frakk, mens han skyter med et haglegevær fra hoften. Minst et av våpnene fra videoen og Klebolds frakk kan også sees på opptakene fra overvåkningskameraene på skolen.

Mens de studerer et stort kulehull i et tre sier en av guttene og ler:

- Tenk deg den i noens hjerne!

Ekkelt å se bildene
Pårørende til ofrene etter massakren har lagt press på politiet for å få filmen offentliggjort, men elever ved skolen synes det er ubehagelig å se bildene.

- Å vise denne videoen om hva de kommer til å gjøre med skolen og elevene¿ Jeg synes det er å gi dem mer oppmerksomhet enn de trenger, sier tidligere elev ved Columbine Heathre Wrabetz til AFP.

- Et av mine sterkeste minner er Dylans frakk som vipper rundt, sier hun om hendelsene 20. april 1999.

20 mennesker ble skadet i massakren, som siden er blitt gjenstand for den Oscar-belønte dokumenterfilmen Bowling for Columbine av Michael Moore.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere