RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mette-Marit er syk

Sist oppdatert:
Kronprinsesse Mette-Marit har fått influensa, og kan derfor ikke delta på Slottsmiddagen i kveld. - Årets influensaepidemi kommer tidligere og vil bli hardere enn vanlig, advarer Folkehelseinstituttet.

- Hun har fått en lett influensa og skal ikke delta på middagen med Stortinget i kveld, sier informasjonssjefen på Slottet, Wenche Rasch, til TV 2 Nettavisen.

Drar til Russland
Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon skal etter planen reise på offisielt besøk til Russland mandag. Det er foreløpig ingen endringer i disse planene.

Kronprinsparet skal først besøke St Petersburg, før de fortsetter til Moskva.

Etter planen skal kronprinsessen avslutte det offisielle besøket i Moskva, mens kronprins Haakon reiser videre til Murmansk.

- Ikke noe utbrudd
Folkehelseinstituttet ber folk slappe av, for Mette-Marits sykdom er ikke et tegn på at et større influensautbrudd i Norge.

- Ingenting tyder på at vi har et influensautbrudd i Norge. Det vil nok ta flere uker før vi ser et utbrudd, sier forsker Olav Hungnes ved Folkehelseinstituttet til TV 2 Nettavisen.

De siste ukene har instituttet fått innrapportert bare noen få enkelttilfeller i Trondheim.

- Men vi vet ikke nøyaktig hvilket influensavirus dette dreier seg om, sier Hungnes.

Kan bli hardere
Influensaen ser likevel ut til å komme tidligere i år enn de siste årene. Det ser også ut til at både kongelige og oss andre må regne med et kraftigere utbrudd enn på lenge.

- De tre siste vintrene har influensautbruddene vært milde, særlig forrige vinter. Det er noen tegn som kan tyde på at vi har noe ekstra noe ekstra i vente i vinter, sier Hungnes.

Viruset som ser ut til å kommet har allerede slått ut folk i Australia og New Zealand. Navnet er Fujian-viruset.

- Vaksiner deg nå!
Og skal du slippe noe av snufsingen, rådes folk til å vaksinere seg.

- Nå er det rett tid til å vaksinere seg. Det er spesielt viktig for dem som står i fare for å bli alvorlig syke dersom de får influensa. De med hjerte- og lungesykdommer, personer med nedsatt motstandsevne mot infeksjoner, beboere ved alders- og sykehjem og alle som er 65 år eller eldre, bør vaksinere seg, sier forskeren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere