RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Nå tåler vi ikke mer fra Forsvaret

Foto: Berit Almendingen (Nettavisen)
Sist oppdatert:
- Jeg håper inderlig at det ikke ramler flere lik ut av skapet, sier Per Ove Width (Frp) om Nettavisens avsløring.

Tidligere administrerende direktør Vidar Berg i Fujitsu Siemens sa torsdag til Nettavisen at han opplevde en kultur i Forsvaret som var slik at «skulle man være med, så måtte man pleie dem ». Berg er en av de 15 som Økokrim nå har siktet.

- Det er en oppsiktsvekkende uttalelse. Forsvarsministeren har jo sagt at det ikke er noen ukultur i Forsvaret. Det han sier høres ikke bra ut. Korrupsjon og smøring er helt uakseptabelt. Her må Økokrim gjøre jobben sin, sier Per Ove Width, som er andre nestleder i Stortingets forsvarskomité,

Han mener at skandalekvoten i Forsvaret nå er oppbrukt.

- Det er ikke bra for Forsvarets omdømme. Det er rett og slett en stor skam, sier Width til Nettavisen.

Han trekker fram Karlsvik-saken - som endte med frifinnelse, legesituasjonen i Afghanistan, «den drepende» kritikken fra Riksrevisjonen og nå til sist Økokrim-siktelsene mot en rekke forsvarstopper.

- Hvis ikke statstråden får orden på dette, så vil det måtte få konsekvenser. Spørsmålet er om det allerede har fått gå for langt. Vi må diskutere på Stortinget hva vi skal gjøre med dette, sier Width.

- Betenkt
Width er heller ikke begeistret over at viseadmiral Jan Reksten, som er siktet for korrupsjon, torsdag ble presset til å trekke seg fra stillingen som sjef for all operativ virksomhet i Forsvaret.

Selv om en ikke kan knytte det til at det er kritisk, så er det ikke noe bra at den operative sjefen all operativ virksomhet i Forsvaret går av på den måten. Etter min mening er han en svært dyktig operativ sjef, og det er ikke en stilling som en fyller på timen, sier Width.

- Ukultur
Bjørn Jacobsen (SV) sitter også i Forsvarskomiteen. Konfrontert med Vidar Bergs uttalelser, konstaterer Jacobsen at man må være to for å få til smøring.

- Det er jo det Økokrim sier, at de har avdekket en ukultur. Det er ikke godt å si hva som kom først av høna og egget. Noen har kanskje begynt med smøring og så har det blitt skapt forventninger, sier Jacobsen.

Jacobsen syns ikke det er unaturlig at viseadmiral Jan Reksten ble presset til å trekke seg fra stillingen.

- Han har hatt en stor jobb. Det ville være vanskelig å frekventere rettssalene og sitte i den stillingen samtidig, sier Jacobsen.

Jacobsen syns ikke forsvarsskandalene er en belastning for forsvarsministeren.

- Vi driver og rydder opp med statsråden i spissen. Vi har gjort jobben vår, sier Jacobsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere