RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sosial moro i julen!

Vi har testet noen av julens største brettspill.

Gyldne øyeblikk

Når man spiller brettspill er det mye sjarm i selve spillsituasjonen. Du kaster ikke bort tiden når du spiller brettspill, uansett om du vinner eller taper, fordi du også bruker tiden til å pleie forholdet til dine medspillere.

Nostalgifella

Mange har gyldne minner knyttet til gamle brettspilltitler fra barndommen. Derfor kjøper mange disse spilltitlene når de selv blir voksne. Dette kan være en stor tabbe, fordi det er kommet mange nye og bedre spill på markedet, som byr på en rik og underholdende spillopplevelse.

Ekspertråd

Remo Rehder, en av Norges fremste eksperter på brettspill, er primus motor i det uavhengige nettstedet www.brettspillguiden.no, som publiserer kritikker av de fleste nye spill som blir utgitt i Norge. Nettstedet deler også ut prisen Årets spill. De 15 nominert til Årets spill omtales nedenfor. De er inndelt i tre kategorier; Barnespill, Familiespill og Selskapsspill.

Familiespill, - spill som passer for tenåringer og voksne

Manila (Marektoy)

Et handelsspill for store og små kremmere, som ikke er redd for å ta sjanser, hvis de lønner seg. Farene er mange, varene kan samle støv på lager eller gå tapt i havari. Den dyktigste spekulanten vinner.

Les anmeldelsen

Dilemma/Take it Easy (Cappelen)

Er du klar for en tankenøtt som også kan spilles alene? Utfordringen består i å legge sammenhengende linjer i samme farge. Det virker enkelt i begynnelsen, men de vanskelige avgjørelsene lurer rett rundt hjørnet!

Les anmeldelsen

Stormenes tid / Pillars of the Earth (Cappelen)

Vinneren av familiespillklassen er en engasjerende og rikt utstyrt brettspillversjon av Ken Folletts bestselgende roman. Spillerne samarbeider om å oppføre katedralen i Kingsbridge. Underveis må de passe på å utnytte de mange mulighetene som byr seg. Spillet passer best til spillere som liker spill som Settlers og Carcassonne.

Les anmeldelsen

Risk Express (Hasbro)

I turboversjonen av klassikeren Risk kan du erobre verden på 20 minutter. Imperiet bygges med terningkast. Bare én general kan oppnå verdensherredømmet.

Les anmeldelsen

Khet (Enigma)

Et fasinerende og høyteknologisk brettspill, med laser og egyptisk inspirerte brikker. For å slå ut motstanderens brikker må spillerne beregne laserstrålens bane. Det er ikke alltid like enkelt, fordi enkelte av brikkene er utstyrt med speil.

Les anmeldelsen

Selskapsspill, - koselige og morsomme spill uten vanskelige regler.

20 Spørsmål (Cappelen)

Brettspillversjonen av det populære programmet 20 Spørsmål setter assosiasjonsevnen på en givende prøve. For å vinne trenger man ikke å være flink til huske fakta, det holder å være god til å tenke og assosiere. De nølende svarene fra programlederen på radio er erstattet med finurlige hint.

Les anmeldelsen

Fårspiel / Attribute (Cappelen)

Et humoristisk kortspill om og med adjektiver, der du scorer poeng dersom du klarer å lese motspillerne riktig. Spillet forandrer helt karakter avhengig av hvem man spiller med. Her gjelder det å skjønne og kjenne sine motspillere!

Les anmeldelsen

Helt Texas (Gyldendal)

Pokerproffen Rolf Woods bruker et spørrespill som verktøy for å lære bort poker på en effektiv og underholdende måte. I første runde på spillbrettet - Kunnskapsrunden - vinner du sjetonger ved å svare riktig på spørsmål. I neste runde - Bløfferunden - tester du pokerfjeset, før du møter motspillerne i Finalebordet i poker.

Les anmeldelsen

Sybarit (Scanditoy)

Den perfekte gave til livsnytere som setter pris på å et spørrespill om mat, drikke og etikette. Spillereglene er, som i de fleste spørrespill, kun en måte å holde styr på stillingen. Spørsmålene er velskrevet og byr på en rekke ahaopplevelser.

Les anmeldelsen

Quackle / Snorta (Scanditoy)

Vinneren av selskapsspillkategorien byr på en festlig spillopplevelse for alle som ikke er for selvhøytidelige. Utfordringen er å lage den riktige dyrelyden til riktig tidspunkt. De påkostede og muntre spillebrikkene gir spillet en ekstra positiv dimensjon. Spillets appell er så bred at spillet like gjerne kunne ha vært nominert i barnespillkategorien og i familiespillkategorien!

Les anmeldelsen

Barnespill, - spill som passer best for unger i barneskolealder.

Hodebry (Tactic)

En artig vri på klassikeren Hatt over hatt . Hvis Pop-OMatic terningen viser et rødt punkt, kan spilleren som har hatten sin på bunnen av stabelen, flytte sin hatt til toppen. Fang alle stablene og bli vinneren

Les anmeldelsen

Jumbo Zoo (Tactic)

Vinneren av barnespillkategorien er en kjempehit blant barn i alderen 4-7 år. Spillerne får poeng når de samler peanøtter til sin sultne elefantunge. Spillerne scorer poeng ved å løse oppgaver som barn setter stor pris på. De må også holde et våkent øye med dyrepasseren som forsøker å stjele spillernes verdifulle peanøtter.

Les anmeldelsen

Animal Express (Tactic)

Den berømte spillskaperen Reiner Knizia er hjernen bak et spennende kappløp mellom seks søte dyr. Spillerne forsøker å spille sine kort slik at riktig dyr blir raskest. Attraktive 3D komponenter

Les anmeldelsen

Magikernes Natt (Enigma)

Hvem greier å få sin egen gryte inn i ildringen i midten av brettet? Spillet utfolder seg på et enestående trebrett, som er fylt med treskiver, trær og andre brikker. På toppen av det hele spiller man i mørket, med selvlysende brikker.

Les anmeldelsen

Politi og røvere (Scanditoy)

Et av Sveriges mest solgte familiespill kommer i norsk versjon. Spillerne jakter på fem tyver på et flott 3 dimensjonalt brett. Utfordringen er å huske hvem som har vært snille og hvem som har vært slemme. Tyvene må fakkes raskt ellers så greier de å rømme fra fengslet.

Les anmeldelsen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere