RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fikk 70.000 i skattesmell

Foto: Anita Arntzen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Øystein Hedstrøm har ikke bestemt seg for om han vil godta kravet fra skattemyndighetene.

På 90-tallet tok Øystein Hedstrøm med kona til London, Istanbul, Madrid og Roma. Regningene ble betalt av Frps stortingsgruppe.

Mandag dumpet skattekravet fra Oslo ligningskontor ned i postkassa til den mangeårig Frp-politikeren.

70.000 kr
Skattemyndighetene mener reisene Hedstrøm og de andre Frp-erne var med på, er å betrakte som en skjult lønnsutbetaling og at de derfor skulle ha vært beskattet.

- Det er i brevet fra ligningskontoret nevnt et beløp på 70.000 kroner. De har tatt summen som ble satt inn på reisekontoen og delt på seks, sier Hedstrøm til Nettavisen.

Totalt skal kravet ifølge VG være på 416.512 kroner. Beløpet er delt på de seks stortingsrepresentantene som var igjen i Frp etter at fire liberalister meldte seg ut av partiet på «Dolkesjø» i 1995.

Hedstrøm var sekretær i stortingsgruppa i denne perioden. Han har tidligere uttalt til Nettavisen at han vurderte å gå til søksmål, dersom det kom et krav fra skattemyndighetene.

Ikke bestemt seg
- Hvis skattemyndighetene mener at jeg skylder penger, så skal jeg vurdere å gå til søksmål. Turene til Roma, London, Istanbul og Madrid var ytterst relevant for arbeidet på Stortinget, sa Hedstrøm.

Hedstrøm skal nå lese brevet fra Oslo ligningskontor i ro og mak før han bestemmer seg for hva han vil gjøre.

- Jeg har på grunn av flytting ikke hatt tid til å gå gjennom brevet fra ligningskontoret ennå, sier han.

- Vurderer du fremdeles å gå til søksmål?

- Jeg stiller spørsmål ved en del ting, men må se nøyere på brevet før jeg trekker konklusjoner. Sammen med en skattejurist skal jeg vurdere nøyere hvilke fullmakter ligningskontoret har til å rette dette kravet mot meg, svarer Hedstrøm.

Slenger på røret
Carl I. Hagen, som var Frp-formann i årene da Oslo ligningskontor mener det ble unndratt skatt, og som også deltok på de omtalte reisene, nekter å kommentere saken.

- Ingen kommentar - foreløpig, sier Hagen til Nettavisen og slenger på røret.

Generalsekretær Geir A. Mo vil ikke kommentere saken fordi den berører enkeltpersoner og ikke Frps nåværende stortingsgruppe.

- Vi har ikke fått kopi av disse brevene og er helt ukjent med innholdet, sier han til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere