Gå til sidens hovedinnhold

1500 ledige jobber

Ved utgangen av november var det registrert 1500 ledige stillinger her i fylket. - Utviklingen er kjempepositiv, sier fylkesarbeidssjefen.

Arbeidsledigheten fortsetter å synke i Hordaland, som i resten av landet. Ved utgangen av oktober var 8091 personer registrert som helt arbeidsledige i Hordaland. En måned senere er tallet nede på 7328. Dette utgjør 3,2 porsent av arbeidsstokken i fylket, viser tall fra Aetat.

- Dette er kjempepositivt. Det er viktig at den positive utviklingen forsterker seg, med stadig lavere ledighet. Samtidig øker stillingstilgangen, sier fylkesarbeidssjef Tommy Johansen til iBergen.no.

Novembertallene innebærer en nedgang på 7 prosent fra samme tidspunkt i fjor.

3487 kvinner og 3841 menn er nå registrert som helt arbeidsledige i Hordaland, viser tallene.

- Det siste halve året har ledigheten økt blant kvinner mens den har sunket blant menn. I november har denne utviklingen snudd for kvinnene, og nå har ledigheten sunket med fire prosent for kvinnene. Det viser at vi er på riktig vei, sier Johansen.

Ledigheten er lavest i Norheimsund og høyest i Bergen sentrum.

874 personer deltok på arbeidsmarkedstiltak ved inngangen til årets siste måned. 2200 personer er registrert som langtidsledige, noe som innebærer at de har vært registrert ledige i mer enn 26 uker.

Ledigheten er størst i Bergen sentrum, mens den er lavest i indre Hardanger, og i Nesttun-regionen.

Mange nye stillinger
I løpet av november registrerte Aetat 2674 nye stilinger, en økning på 58 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

- Det var størst etterspørsel etter ingeniører og teknikere, sykepleiere, omsorgsarbeidere, mekanikere, selgere, butikkmedarbeidere og arbeidskraft innen bygge- og anleggsarbeid, ifølge fylkesarbeidssjefen.

Ifølge Johansen viser tallene også at det er en økning i ledige stillinger innen alle bransjer.

Ved utgangen av måneden var 1489 ledige stillinger her i fylket registrert i Aetats baser.

Tallmaterialet kan du lese på Aetats sider.

Reklame

Siste sjanse: Halv pris på alt fra Comfyballs