RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hvordan takle driveren

Sist oppdatert:
Tempo og rytme. Ikke bare viktig på dansegulvet.

Skal du slå bra med driveren er tempo og rytme viktige elementer.

I tillegg må du ha god balanse.

Svært mange bruker for lite loft på sin driver.

Ofte kan det lønne seg å bruke 12-13 graders drivere hvis man ikke er elitespiller. Bruk gjerne en sterk treerspoon som driver. Kanskje man da går 10 meter kortere og ligger midt i fairwayen i stedet for langt inne i røffen. Det kan gi bedre spillestyrke som igjen gir seg utslag i lavere handicap.

Den viktige oppstillingen
Oppstillingen er viktig i forbindelse med driveren. Først og fremst bør du kontrollere at du faktisk stiller deg riktig opp til ballen. Her trengs det ofte en kvalifisert trener; så viktig er dette punktet i forberedelsene til slaget.

Du må være helt avslappet og ikke ha noen spenninger i kroppen. Da først kan du få skikkelig fart på køllehodet. Bruker du for mange muskler som ikke direkte er relatert til selve slaget brukes disse musklene til å motarbeide de «riktige» musklene, og ballen går kortere.

Neste sjekkpunkt er sikte. Mange tror de sikter i riktig retning, men de ser ikke at de står skjevt. Dette kan endre seg over tid i takt med hvilken retning du slår ballen. Ubevisst blir du fristet til å korrigere for feil du gjør. Til slutt stiller du deg opp i feil retning uten at du merker det. Når noen så sier at du sikter feil, føles det ubekvemt å stille seg i riktig retning.

Mer balanse
I baksvingen er det viktig med tyngdeoverføringen. Den skal til høyre i baksvingen. Da er det like greit å ha litt mer av tyngden på høyre ben allerede når du stiller deg opp til ballen. Det er viktig å begynne nedsvingen myk for så å akselerere ned mot tilslaget og gjennomsvingen.

Når du svinger ned igjen, er det viktig å få tyngden over på venstre fot igjen. Det er viktig å beholde hodets posisjon bak ballen i tilslaget slik at det ikke følger med til venstre alt for tidlig. Husk på at det ikke er lett å slå bra med driveren. Av de lengre køllene er nok dette den vanskeligste å beherske for de fleste spillere.

Siste steg
Selve avslutningen på svingen bør være slik at du er i full balanse med kølla litt bak på ryggen. Her er det nødvendig å snakke med en pro for at du ikke skal begynne å gjøre feil. De er svært vanskelige å rette opp.

Når du trener med driveren, bør du bruke gode baller. Driveren krever at du treffer ballen bra. De ballene du finner på en driving range er ofte for dårlige. Definisjon kan det være nyttig å slå noen ekstra driver når du er ute og spiller alene og det ikke er noen andre folk i nærheten.

Oppsummert: bruk gjerne treerspoon, driver krever mye trening. Rytme og timing er viktig for å få et godt slag. Det nytter ikke å hakke løs fra toppen av baksvingen. Man må starte nedsvingen mykt og akselerere etter hvert.

Instruksjonsvideoer, utstyrstips og banetester finner du i Nettavisens golfmagasin.

Alt om golf: Golfsiden.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere