RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Demonstrantene skal skytes

Sist oppdatert:
Pakistanske sikkerhetsstyrker har fått tillatelse til å skyte voldelige demonstranter i provinsen Sindh.

- Ja, skyt enhver på stedet hvis de forsøker å ødelegge livet til uskyldige borgere og offentlig eiendom, sa innenriksminister for provinsen Sindh, Akhtar Zaman, til Reuters fredag.

Flere sinte demonstranter har tatt ut i gatene i pakistanske byer etter at Benazir Bhutto ble drept torsdag.

Pakistansk politi opplyser at de har åpnet ild mot demonstranter i byen Hyderabad sør i landet fredag formiddag. Fem personer skal være skadd, melder Reuters.

- Vi åpnet ild da demonstrantene ble voldelige og vi mislyktes med å bryte dem opp. Fem av dem har fått skuddskader, sier politioffiser Abdul Qadir Summo.

Demonstrantene har det siste døgnet bedrevet hærverk på offentlig eiendom. I tillegg har det utviklet seg til voldelige sammenstøt mellom politistyrker og demonstrantene.

Fire mennesker ble drept i Karachi natt til fredag som en følge av de voldelige demonstrasjonene. Ifølge andre meldinger skal elleve mennesker ha blitt drept i andre byer, blant annet en politimann.

President Pervez Musharraf har oppfordret det pakistanske folket til å bevare roen etter drapet på Bhutto, men voldelighetene fortsetter i provinsen Sindh der Bhutto ble gravlagt fredag ettermiddag. Bhuttos kiste ble fraktet fra Rawalpindi med fly og helikopter til hennes hjemlandsby Garhi-Khuda Baksh. Hennes enkemann og hennes tre barn har vært med på deler av turen, og kisten ankom Sindh-provinsen like før daggry.

Ifølge talsmann ved Det hvite hus i Washington, Scott Stanzel, har familien til Bhutto opplyst at de ønsket en privat begravelse, men hundretusener av tilhengere hadde møtt frem for å hylle Bhutto under gravferden.

Benazir Bhutto ble skutt av en selvmordsbomber like etter at hun hadde holdt en valgkampanjetale i byen Rawalpindi torsdag ettermiddag. Hun ble hastet av gårde til sykehus og ble erklært død kl. 14.16 norsk tid. Minst 20 av hennes tilhengere ble drept i selvmordsaksjonen.

224140

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere