RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Viser drapsmannens avrevne hode

Sist oppdatert:
Politiet har offentliggjort bilder av hodet til Benazir Bhuttos antatte attentatmann.

Pakistanske myndigheter mener de er overbevist om at de har funnet hodet til attentatmannen til opposisjonsleder Benazir Bhutto. Attentatmannen avfyrte to skudd mot Bhutto i Rawalpindi like etter at hun hadde holdt en valgkampanjetale.

Deretter sprengte han seg selv i luften med en sprengladning festet til kroppen. Minst 28 mennesker ble drept og 100 skadd i selvmordsaksjonen.

HODET TIL DRAPSMANN: Pakistanske politimyndigheter mener at dette er hodet til selvmordsbomberen.
HODET TIL DRAPSMANN: Pakistanske politimyndigheter mener at dette er hodet til selvmordsbomberen.

Politiet fant hodet cirka 30 meter unna der eksplosjonen fant sted, ifølge den pakistanske avisen The News. Nå ønsker politiet å rekonstruere ansiktet til attentatmannen i et forsøk på å komme nærmere en løsning på hvem som beordret drapet på den karismatiske politikeren.

Fikk et glimt av drapsmannen
Sardar Qamar Hayyat fra Pakistan People’s Party (PPP) befant seg bare ti meter unna Bhutto da attentatmannen slo til. Hun fikk et glimt av mannen som tok livet av Bhutto og 28 av hennes tilhengere i Rawalpindi torsdag ettermiddag.

- Hun var inne i bilen og var på vei ut av porten etter å ha talt under valgmøtet. Da var det noen ungdommer som begynte å rope slagord for å hylle henne. Da så jeg en smilende Bhutto som steg opp fra kjøretøyets takluke for å besvare ropene, sier hun til nyhetsbyrået AP

- Deretter så jeg en tynn, ung mann som hoppet fremover mot kjøretøyet og åpnet ild. Et øyeblikk senere forsvant bilen hennes i en rasende fart, sier hun.

SISTE SEKUND: Dette bildet ble tatt bare sekunder før attentatmannen slo til mot opposisjonsleder Benazir Bhutto torsdag.
SISTE SEKUND: Dette bildet ble tatt bare sekunder før attentatmannen slo til mot opposisjonsleder Benazir Bhutto torsdag.

Flere versjoner
Det hersker stor tvil rundt den endelige dødsårsaken til Benazir Bhutto. Først bekreftet myndighetene at hun døde av skuddskadene hun ble påført av attentatmannen. Deretter opplyste de at Bhutto døde som en følge av splinter fra selvmordsbomben. Den siste offisielle versjonen er at Bhutto døde av hodeskadene hun ble påført da hun smalt hodet ned i soltaket på den pansrede bilen.

Men Bhuttos partikollega, som befant seg i bilen da angrepet inntraff, beskriver den offisielle dødsårsaken som latterlig.

- Det å høre at Bhutto omkom av å ha slått hodet sitt i soltaket er absolutt latterlig. Dette er farlig vrøvl, fordi det antyder at dette ikke var et attentat, sier Sherry Rehman talsperson for PPP til BBC.

- Slo ikke hodet i soltaket
- Det er ikke tvil om at hun hadde et skuddsår i nakken. Den kom inn i en retning og ut den andre. Hele bilen min og klærne mine var tildekket med blodet hennes, så hun slo ikke hodet sitt i soltaket, sier hun.

Det er mange teorier rundt hvem som beordret selvmordsaksjonen. Pakistanske myndigheter hevder det er en pakistansk al-Qaida-leder som beordret attentatmannen til å drepe Bhutto. Men den pakistanske al-Qaida-lederen avviser at han var involvert i terroraksjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere