RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skandalesvindler arrestert

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Jérome Kerviel – mannen bak gigantsvindelen mot banken Société Générale er arrestert.

Den 31 år gamle Kerviel jobbet på Société Générale – Frankrikes største forretningsbank – er mistenkt å stå bak verdens største banksvindel ved å spekulere bort 40 milliarder kroner.

En kilde i det franske rettsvesenet bekreftet lørdag at mannen satt i avhør hos politiet.

Fredag for en uke siden fant man via en rutinekontroll om en handel som hadde gått over bankens grense. En telefon til motparten av handelen viste imidlertid at transaksjonen ikke eksisterte.

- Han drev to kontoer simultant, en ekte og en falsk, sa Daniel Botuon, konsernsjef i Socitete Generale på torsdagens pressekonferanse.

208516

Kerviel, som jobbet lavt i systemet, har ifølge Bloomberg News en utdannelse fra Universitetet i Lyon innen markedsoperasjoner. Han kom til Societe Generale I år 2000 hvor han jobbet med kontrollrutiner i flere år, frem til han ble ansatt i derivatavdelingen i 2006.

Ifølge banken selv har han brutt fem kontrollnivåer for å komme unna med handlene.

- Et sammenbrudd
Giganttapet stiller store spørsmålstegn om bankens rutiner for risikohåndtering.

- Jeg finner det usannsynlig at denne mannen ikke var hjulpet av andre. Til syvende og sist snakker vi om et sammenbrudd av fundamentale operasjonelle kontrollrutiner, sier professor Joseph Mason ved Drexel University i Philadelphia til Bloomberg News

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere