RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

De 100 beste nettsidene

Sist oppdatert:
Nå er det på tide å oppdatere bokmerkene. Her er de 100 beste nettsidene i verden.

(YEYE): Det finnes snart like mange nettsider som det finnes mennesker på nettet. Vi har samlet de 100 beste der ute, nettsider du helt klart bør ha i bokmerkesamlingen din.

Det skal nevnes at Yeye ikke har vurdert seg selv, Nettavisen, Side2, Biip.no, tv2.no eller NA24. Selvfølgelig er det de aller aller aller beste sidene på nettet ;)

Skal du besøke alle sidene under, vil det ta deg lang tid. Vi foreslår istedet at du legger til denne siden som et bokmerke. Det gjør du ved å velge bokmerke øverst på nettleseren din, eller velger stjernen med + på seg hvis du bruker den siste versjonen av Internet Explorer.

Norske:
De fleste sidene vi har vurdert er norske, og vi lar turister som besøkte Norge introdusere de norske sidene. De er ikke satt opp i noen annen rekkefølge enn tilfeldig.

Vi starter det hele med en introduksjon av noen utenlandske turister på besøk i Norge:

De 10 første

Startsiden.no
Å finne akkurat den siden du leter etter, kan til tider være vanskelig. Startsiden begynte som et sted hvor man skulle finne direkte lenker til de nettsidene man trengte, samt en del søkemotorer. Mange år etterpå gjør Startsiden fortsatt akkurat det. Kort sagt: Startside ...

Mtv.no
Her kan du se musikkvideoer helt gratis i høy kvalitet eller lese nyheter om musikk. Kort sagt: MTV på nett

Sol.no
Dette er faktisk en av de aller eldste sidene på nett i Norge. Den har hatt mange navn, men har egentlig alltid gjort det samme: Nemlig å velge ut det som du bør få med deg rundt omkring på nettet hver dag. Slik er det også nå, et besøk på sol.no gir deg en god oversikt over hva forskjellige nettaviser og andre har drevet med. Kort sagt: Noen har tenkt for deg.

Habbo Hotel
Det finnes etterhvert en haug med såkalte virtuelle verdener, men få har så mange brukere og er så godt utbygd som Habbo Hotel. Egentlig en finsk side, men den er på norsk i Norge. Kort sagt: Gøy.

NRK
Det NRK har som er utrolig bra er deres nett-tv. Time på time på time med underholdning, serier og dokumentarer fra NRKs store arkiv. Kort sagt: Statskanalen på Internett.

Speaker.no
Til tross for et navn som sørger for at du ikke har peiling på hva det kan være før du besøker den er dette et godt bokmerke. Ett nettsted med alt som finnes av norske sportsresultater. Kort sagt: Tabeller og medaljer

Finn.no
Enten du leter etter en hybel du vil leie eller en sommerjobb så er finn.no stedet du bør starte letingen. Kort sagt: Sted å bo, sted å jobbe.

Konsertsonen
Er du interessert i å oppdage god musikk live så er dette et meget bra sted å starte. En del av nettsamfunnet Origo. Kort sagt: På scenen.

Dagsdato
En side hvor du kan finne utrolig mye informasjon om dagen i dag. Alt fra vær til navnedager og nyheter. Interessant og bra. Kort sagt: Hva skjer a?

Brettspillguiden
Er du interessert i brettspill er dette stedet du bør besøke. Gode anmeldelser av det meste. Kort sagt: Kast terningen.

De 10 neste
Husk, vi har ikke rangert nettstedene, men prøver å gi deg et lite pust i bakken sånn innemellom alle nettsidene.

Nettby
VGs Nettby er det største nettsamfunnet i Norge, og selv om det er like kult som bestemora di er det jo slik at der det er mange folk er det litt gøy. Kort sagt: Den største byen på nettet i Norge.

123spill
En stor samling av nettspill presentert på en enkel og oversiktlig måte. Omtrent som xspill.no og nettspill.tv2.no, men de er jo våre så vi kan ikke si at de er bedre... Kort sagt: Nettspill.

Utdanning.no
Man trneger en oversikt over alle stedene man kan ta utdannelse, og en oversikt over hva som er lurt når det gjelder ting som kan hjelpe deg på nett. Dette er stedet. Kort sagt: Smart

1881
Har noen ringt deg eller trenger du et nummer? Et SMS-søk koster penger. Dette er gratis. Kort sagt: Telefonkatalog.

Idrett
Dette er hjemmesiden til norsk idrettsforbund, og her finner du linker til alle de forskjellige forbundene. Et godt startsted uansett hvilken idrett du driver med eller er interessert i. Kort sagt: Sport

Tritrans
Side som lar deg oversette mellom spansk, engelsk og norsk. Kort sagt: ordbok

Youth for understanding
Lyst til å bytte plass med noen et helt annet sted? Det er nettopp hva denne siden gir deg informasjon om. Kort sagt: Bytt hjemsted.

Blogg.no
Gratis blogger fra et norsk selskap. Kort sagt: Skriv hva du vil.

Hest.no
Er du interessert i hester er dette siden du bør besøke så ofte du kan. Kort sagt: Hest er best. Ingen protest.

Origo
For alle som er fra et sted, noe som er de fleste av oss, så er Origo et sted å besøke og bli medlem av. Kort sagt: Der du hører hjemme.

Enda 10 norske til

Jeger.no
Hvis du liker bedre å skyte dyr enn å kose med dem så er dette stedet å besøke. God oversikt over jegernytt. Kort sagt: Skyt!

Kreativ1.no
Er du kreativ når det gjelder din bruk av datamaskinen? Da bør du stikke innom her. Har du i tillegg en Mac så besøk http://mac1.no/ Kort sagt: Pent.

Dyrenett
For deg som har et dyr hjemme er dette et sted du trenger i bokmerkelisten. Enten det er hund, katt, fugl, fisk eller gnager. Kort sagt: Menneskers beste venner.

Tacky
Er du i interessert i brett, enten det er snøbrett eller skateboard er dette stedet du vil besøke. Kort sagt: Brett for alle penga

Matprat
Noen ganger må man spise, og noen ganger må man lage maten selv. Her får du vite hvordan. Kort sagt: Oppskrifter

Gosupermodel
For alle wannabee-modeller som har lyst på sin egen side eller bare ha en figur å kle ut er dette stedet å ta seg en tur. Vi har en tjeneste som heter Playray som vi ikke nevner i samme åndedrag. Kort sagt: Modellgreier uten slankepress.

Barneombudet
Her får du mye informasjon om dine rettigheter og gode tips til hva du kan gjøre. Kort sagt: Power to the youth!

Powerbabe
Litt av det samme som gosupermodel og Habbo, men samtidig litt annerledes. Vel verdt å besøke. Kort sagt: Power to the girls!

Politikk
Dette er egentlig nettsidene til en samfunnslære-bok, men har masse lenker og gode forklaringer så den passer for alle - selv om man ikke har boken. Kort sagt: Slik bestemmes ting.

Stress
Dette er egentlig en litt merkelig side. Halvparten er butikk, halvparten er nyheter om rap og r'n b. Kort sagt: Sladder og sko

Med de under blir det 40

Google
Den største søkemotoren i verden finnes i norsk utgave og er et bra sted å søke etter det aller meste. Kort sagt: Leksikon på nett.

Kvasir
Denne søkemotoren er bare norsk og mange ganger kan du finne norske ting enklere enn i Google om du bruker den. Kort sagt: Norsk leksikon på nett.

Caplex
I motsetning til søkemotorene er faktisk Caplex et leksikon på nett. Her er det bare fakta og ikke noe annet. Kort sagt: Ordentlig leksikon på nett.

Wikipedia
Dette leksikonet skrives av brukerne så noen ganger kan man finne ting som ikke helt stemmer der. Kort sagt: Nesten-ordentlig leksikon på nett.

Filmweb
Skal du se film på kino er dette det beste stedet å besøke. Trailere og omtaler, samt link til kjøp av billetter. Kort sagt: Kinostedet på nett.

Ung.no
Et nettsted med offentlig informasjon til deg som er ung. Ikke så kjedelig som det høres ut til. Kort sagt: Det du trenger å vite.

Prøve.no
Her kan du ta testprøver av teoriprøvene til bil og moped gratis på nett. Verken mer eller mindre. Kort sagt: Øvelse

Humoristen
Dette er noe så enkelt som en side med masse vitser. Ikke noe mer. Kort sagt: Latter.

Ansa
Har du lyst til å gå på skole i utlandet? Da finnes det knapt et bedre sted å lete etter informasjon. Kort sagt: Do you speak english?

Kirkens SOS
Noen å snakke med når livet er som verst. Kort sagt: Viktig.

Så er du snart halvveis, 50 med lenkene under

Google Maps
Kart og satelittbilder fra hele verden. Nyttig og morsomt. Kort sagt: Øh, ja - kart.

Rutebok
Når går toget, bussen, båten, trikken eller flyet? Her får du oversikten. Kort sagt: Utrolig greit å ha.

Djz.no
Sitter du med en DJ i lomma? Eller - har du lyst til å bli DJ? Her bør du ta en tur. Ikke mye innhold foreløpig, men det som er der er bra.

Heavymetal
En side for alle som elsker heavy. Nyheter, lenker og anmeldelser. Kort sagt: Rock!

Webkameraer i Norge
De sier selv de er det største, beste og mest omfattende og mest nøyaktige oversikten over utendørs webkameraer i Norge. Det er nok sant. Kort sagt: Spionering.

Matportalen
Lurer du på hva som er sunt, hva som skjer med mat og hvilke stoffer som finnes i mat. Har du allergi eller lurer på noe om kosthold? Denne offentlige siden har det meste. Kort sagt: Frokost, lunsj og middag.

Catch-gamer
En god spillportal for deg som er litt ekstra interessert i spill. Kort sagt: Frag!

Klara Klok
Det er ikke alle spørsmål det er like enkelt å spørre foreldre, venner eller folk du kjenner. Her kan du spørre anonymt. Kort sagt: Svar

Skiinfo
Skal du ut på ski eller brett er det ett sted som ruver over de fleste andre, og det er dette. Kort sagt: Snø

Sangtekster
Egentlig kun en side som søker i tekster på andre sider, men det er jobb spart for deg. Kort sagt: Hva synger de egentlig?

Over halvparten begynner rett under

Trafo
Tar du bilder, designer du nettsider, danser eller er du skuespiller. Trafo er stedet for unge kunstnere av alle slag. Kort sagt: Kultur og sånn.

Aktivungdom
Et nettsted som gir deg informasjon om å EUs ungdomsprogram for det de kaller ikke-formell læring, det vil si gøy i utlandet. Kort sagt: Billige reiser.

Gjerrigknark
Har du lyst på gratis ting? Da er dette stedet å besøke. Her linkes det til gratis vareprøver og gratis det meste. Kort sagt: Billigere enn gratis finnes ikke.

Konkurransenett
Dette er noe så enkelt som en oversikt over konkurranser på nett. Svært oversiktlig og enkelt. Kort sagt: Her kan du vinne.

Gaysir
Et nettsted for deg som er lesbisk eller homofil. Kort sagt: Møt andre.

Unghelse
Et sted som kan gi deg svar på de spørsmålene du måtte ha. Kort sagt: Gratis helsehjelp.

Donald
Det er ingen tvil om at Donald er den norskeste av alle Disneyfigurene, selv om han har laget i USA. Nå har han endelig fått et heidundrandes godt nettsted også. Kort sagt: Kvakk!

Skoleforum
Skal du skrive en stil og står helt stille? Er rapporten du skal levere om økosystemet litt for vanskelig? Her finnes det hjelp. PS! Husk bare at også lærere har nett-tilgang hvis du kopierer... Kort sagt: Litt juks.

Sommerjobb
Finner du ikke jobben du vil ha på Finn kan dette være et bra sted å søke. Kort sagt: Lommepenger

Start Quiz
Ganske mange bra tester som kan deles på fjesbok og andre steder. Kort sagt: Tidsbruk.

Det er selvfølgelig ikke bare norske sider som man bør ha i bokmerkesamlingen. Vi har også valgt ut en del av de aller beste internasjonale.

40 Internasjonale:

Gmail
Dette er den beste gratis mailen du kan få på nett, hode og skuldre over Hotmail. Kort sagt: Epost.

Myspace
Myspace som en side i seg selv er utrolig kjedelig, men alle sidene som finnes på Myspace er det absolutt ikke. Her finner du skuespillere, grupper, artister og modeller som legger ut både dagbøker, musikk og filmklipp. Kort sagt: Der du møter kjendisene

Youtube
Hva gjorde man egentlig på nettet før Youtube kom? Så på stillbilder og leste tekst? Youtube er for TV det godteri er for middag - bedre og mer fristende. Kort sagt: Video for alle penga.

Facebook
Selv om de mener de eier alle bildene dine og alt du gjør på tjenesten er fjesboken et sted man bør være. Sannsynligvis den beste måten å finne ut hva vennene dine driver med. Kort sagt: Verdens beste spionhull.

Timeanddate
Dette er egentlig litt rart at man har bruk for denne siden, men den gir mye god informasjon: Tidssoner og kalendre for hele verden. Kort sagt: Klokkeslett og fridager.

Piczo
Gratis hjemmeside på nett som alle klarer å lage. Kort sagt: Gratis hjemmeside på nett som alle klarer å bruke. (Se - vi byttet ut ett ord)

Photobucket
Har du lyst på et sted å lagre bildene dine som ikke sier de eier bildene dine som fjesboken? Da bruker du denne siden, selv om den er på engelsk. Kort sagt: Fotoalbum på Internett.

Wowhead
Ok, denne siden er bare for folk som spiller World of Warcraft, men den er også den siden alle som spiller Wow må besøke. Kort sagt: Wowh!

The Sims Resource
Spiller du Sims er denne siden helt nødvendig. Mange gratis greier for Sims, men du må betale for noe. Kort sagt: Sims for alle penga.

Comics
Avisstriper (det vil si korte tegneserier) på nett. På engelsk, men det er tusenvis av dem. Kort sagt: Tegneserier.

Soccernet
Er du fotballfan bør du ta turen innom her relativt ofte. Kort sagt: 22 spillere, 1 ball.

Apple Trailers
Denne siden er stappfull av de aller nyeste trailerne til de aller siste Hollywood-filmene. Kort sagt: Noe å glede seg til

Slide.com
På denne siden kan du lage masse stæsj som du kan legge på andre sider eller bare sende til andre. Alt fra slideshows til gjestebøker eller skin til dine youtube-videoer. Kort sagt: Pimp til nettsider.

Models
Er du interessert i å bli fotomodell, eller bare interessert i fotomodeller så er dette stedet å besøke. Kort sagt: Modeller.

Housecall
Denne tjenesten lar deg sjekke om du har virus på maskinen fra nettet helt gratis. Anbefales sterkt. Kort sagt: Virusfinner.

Ehow
Noen mener at man skal kunne det meste, men det er ganske vanskelig å vite hvordan man skal knyte et slips eller sy opp en bukse om man aldri har gjort det før. Ehow viser deg hvordan. Kort sagt: Hjelp til det meste.

Gamerankings
Hvis du virkelig vil vite hvor bra et spill kan være bør du besøke gamerankings. Her sammenlignes karakterene fra alle de største stedene som anmelder det som kommer til Xbox 360, Playstation 3, Nintendo Wii eller PC. Kort sagt: Oversikt

Makeuptip
Trenger du hjelp til sminke? Da er dette et enkelt og greit nettsted som rett og slett gir deg gode tips. Kort sagt: Pynting av ansikt.

Download.com
Det finnes haugevis med programvare som koster penger, men her får du et sted som samler alt du kan tenke deg som enten er såkalt shareware (ting du kan bruke gratis en stund) eller freeware (helt gratis). Kort sagt: Billige programmer.

Disney
Enten du er interessert i High School Musical eller for den sakens skyld Donald eller Mikke finnes det ingen bedre side enn dette. PS! Velg den amerikanske versjonen, og ikke Disney International. Kort sagt: Disneyhimmelen.

Goth
Denne siden er en side som ikke ser lyst på alt i livet, og inneholder kunst, tekster, linker og forum. Kort sagt: Svart.

Learn to Dance
Gratis dansekurs på nett. Tekster og video. Kort sagt: Dans til musikken.

Rottentomatoes
Hvis du lurer på hvor bra en film er, enten du skal se den på DVD eller kino er dette stedet du bør søke - i hvert fall når det gjelder amerikanske filmer. Kort sagt: Hva skal du se nå?

Shockwave
Det er tusenvis av gratis spill på nettet, men mange av de aller beste finner du her. Grafikk og spillbarhet som er relativt mye bedre enn det meste du finner. Kort sagt: gøy

Perezhilton
Sladder. Sladder og atter sladder. Den råeste sladderbloggen i hele verden gir deg mer enn du egentlig ber om. Kort sagt: Kjendis.

Comedy Central
Denne nettsiden er en av de morsomste for deg som er relativt god i engelsk. Masse videoklipp du ikke finner noe annet sted. Kort sagt: Morsomt

Fileplanet
Lyst til å laste ned modifikasjoner til dine spill, demoer eller helt gratis spill? Da er filplaneten stedet. Kort sagt: Ekstraliv til spill.

IMDB
Har du lyst til å sjekke ut alle filmene som din favorittskuespiller har vært med i, eller om han som laget den filmen du akkurat så har laget noe annet? Her leter du. Kort sagt: Leksikon over film.

Allmusic
Dette er et leksikon over artister og grupper, med spesielt fokus på amerikanske og engelske. Du finner også mange norske. Her kan du se platene de har gitt ut og lese historien om bandet. Kort sagt: Leksikon over musikk.

Fotolog
Et ganske så visuelt og kult nettsamfunn. Kort sagt: Fotologg...

Eurogamer
Et meget godt nettsted for spill med nyheter, skjermdumper og masse interessant stoff for alle som er spillinteresserte. Kort sagt: Game on.

Freewarehome
Hvis du synes det er vanskelig med shareware (det vil si programmer du kan bruke gratis en stund), bør du besøke dette nettstedet. All programvare de linker til herfra er helt ett hundre prosent gratis, og lovlig. Kort sagt: Billigst.

IGN
Det siste nytt om spill, tv-serier og film finner du her. All underholdning du måtte ønske deg. Kort sagt: Gøy

Fashion
En lenkeguide til motesider verden over. For deg som vil følge med. Kort sagt: Chic.

Marvel
Det finnes mange tegneseriesider på nett, men ingen av dem er så bra som Marvel. Gratis hele blader, masse info om alle karakterene og mye mer. Kort sagt: Hulken.

Jango
Skriv en eller annen artist og vips så hører du på den og musikk som ligner. Kort sagt: Din egen radio.

Findvideoes
En oversikt over musikkvideoer som er gratis tilgjengelig på nett. Kort sagt: MTV, men på nett.

Myjellybean
Du skal være ganske rosa hvis du får nytte av denne siden, men som jente er den et godt sted å besøke.Kort sagt: Rosa

Extreme
TV-kanalen Ex har en heftig, heftig side for alle som liker ekstremsport. Kort sagt: Brekk flere bein.

Coolhomepages
Selv om siden i seg selv ikke er så godt designet er sidene som den lenker til fete. Kort sagt: Vakkert.

Gå til yeye forsiden her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere