RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kenyansk politiker skutt og drept

Sist oppdatert:
En opposisjonspolitiker er skutt og drept i Kenya. Så langt har 850 mennesker blitt drept den siste måneden.

Den kenyanske parlamentarikeren David Kimutai Too ble skutt og drept i Rift Valley i byen Eldoret torsdag.

Dette er den andre opposisjonspolitikeren som blir drept denne uken, opplyser Den oransje demokratibevegelsen (ODM).

Verre for hver dag
- Så vidt vi vet så ble han skutt og drept av en trafikkonstabel i Eldoret. Omstendighetene rundt dødsfallet er fortsatt ikke kjent. Krisen blir bare verre og verre for hver dag, sier talsmann for ODM Tony Gachokatil Reuters.

Opposisjonsleder Raila Odinga sier at drapet var en politisk motivert likvidering. Men politiet avviser dette og sier de allerede har arrester en person i forbindelse med drapet.

Foranledningen til urolighetene som herjer i Kenya er det omstridte presidentvalget i desember i fjor. Sakens kjerne er at opposisjonsleder Raila Odinga anklager president Mwai Kibaki for å ha jukset til seg seieren under presidentvalget.

Etnisk konflikt
Dette resulterte i at det brøt ut voldelige opptøyer i hele landet, og mer enn 850 mennesker er blitt drept i sammenstøtene, melder BBC. I tillegg er en kvart million mennesker drevet på flukt.

Tidligere generalsekretær i FN, Kofi Annan, har engasjert seg i konflikten og har meglet mellom partene. Han mener at krisen bunner seg i en langvarig konflikt mellom de etniske gruppene i Kenya.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere