RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tviler på «HIV-mirakel»

Sist oppdatert:
Først påsto kvantemedisinerne at de kunne kurere kreft. Nå er det HIV og Aids som står for tur.

(iBergen.no) En 43 år gammel bergenser som har vært HIV-smittet i 18 år skal ha blitt tilnærmet «frisk» etter å ha blitt behandlet med noe som kalles kvantemedisin siden 2005. Gruppen som står bak, kvantemedisinerne i Scio Norge, går langt i å antyde deres behandling har gjort mannen frisk.

Nesten identisk
Blodprøver tatt av mannen viser at hivsmitten ikke lenger kan måles i blodbanen - og iBergen.no ble presentert for det «medisinske underet» gruppen hadde bidratt til.

Det de ikke fortalte var at rundt 80 prosent av alle HIV-pasienter som behandles ved Haukeland Universitetssykehus nå får så gode medisiner at HIV-viruset ikke lenger kan påvises i blodbanen.

- I dette tilfellet påstår kvantemedisinerne at de har dokumentasjon, men den dokumentasjonen (blant annet på bildet under, red. anm.) er altså identisk med det prøveresultatet de aller fleste som får medikamenter for HIV-infeksjon kan vise til, sier overlege og spesialist i infeksjonssykdommer ved Haukeland universitetssykehus, Alexander Leiva, til iBergen.no.

«HIV-RNA ikke påvist»
Bergenseren som fikk påvist HIV i 1988 år fikk sin første behandling med kvantemedisin i 2005. Kvantemedisinernes frontfigur i Norge, Thomas Aksnes i Scio Norge, sier følgende om klienten:

Saken fortsetter nedenfor.

- 12. august 2005 hadde mannen en HIV-test på Haukeland universitetssykehus, og den viste en reduksjon av nivået på HIV i blodet med 20 prosent. Han hadde videre cirka 20 kvantemedisinske behandlinger frem til desember 2006. 4. desember 2006 hadde han en ny HIV-test på Haukeland, og resultatet var «ikke påvist HIV RNA». Også på to kontrolltester ble svaret på prøvene «ikke påvist HIV RNA». Under hele behandlingsforløpet gikk også immunsvikten fra å være meget alvorlig AIDS til å ikke indikere verken AIDS eller HIV, sier Aksnes til iBergen.no.

Tidligere rusmisbruker
43-åringen fra Bergen er tidligere rusmisbruker og gikk til behandling ved Haukeland universitetssykehus i Bergen etter han fikk påvist HIV i 1988. Etter hvert utviklet han også AIDS. Kvantemedisinsk behandler, Linda Hatlem, tilbød mannen muligheten til å prøve ut kvantemedisin i 2004.

- Min intensjon med denne behandlingen var å se om det var mulig å gi denne mannen bedre livskvalitet. Jeg hadde ikke drømt om de resultatene vi ser nå, hadde jeg lovet han det i starten ville jeg løyet. Vi har ingen beviser på at det er nettopp kvantemedisinen som har gjort at legene ikke kan påvise noe i dag, men testene sier jo sitt, sier Hatlem til iBergen.no.

Dette mener altså Leiva at overhodet ikke har noe med kvantemedisinernes behandling å gjøre, men at det er rett og slett er noe de aller fleste som behandles med medisiner mot HIV og Aids opplever i dag.

Bedre allmenntilstand
Mannen var i siste fase av sykdommen - og som Hatlem beskriver på «sitt aller verste», da han startet på kvantemedisinen i 2005. 43-åringen hadde syv kvantemedisinske behandlinger i sommermåneden i 2005. I dette tidsrommet fikk han ifølge Hatlem stadig bedre allmenntilstand.

- Mannen har gjennom hele perioden fulgt behandlingen til legen sin og Haukeland sykehus parallelt, sier Hatlem.

Vurderer å slutte
Ifølge Alexander Leiva ved Haukeland sykehus betyr ikke prøveresultatet «HIV-RNA ikke påvist» at pasienten har kvittet seg med HIV. Det betyr bare at viruset ikke kan måles i blodbanen så lenge pasienten får effektiv medisinsk behandling. iBergen.no har snakket med 43-åringen som sier at han vurderer å slutte på sykehusets medisiner, dette er noe han vil gjøre på eget initiativ i samråd med sin lege.

- Dersom den medisinske behandlingen avsluttes vil HIV i løpet av kort tid igjen kunne måles i blodbanen. Det er svært risikofylt å slutte med medikamentene. Pasientene må ha kontinuerlig og livslang behandling, forklarer Leiva til iBergen.no.

Til tross for denne klare beskjeden fra overlege Leiva, sier Thomas Aksnes følgende:

- Hvorvidt han fortsatt har HIV eller ikke kan man ikke si sikkert så lenge han går på medisiner, men det er uansett ingen tvil om at også HIV-testen endret seg radikalt etter kvantemedisinsk behandling. Medisinene ga en reduksjon i HIV-utslaget, men det slo likevel ut på HIV, og verdien var nøyaktig den samme på hver måling før han fikk kvantemedisinsk behandling. Han utviklet også Aids mens han gikk på Haukeland sine medisiner, kontrer kvantemedisineren.

Kvantemedisin mot kreft
Scio Norge og Thomas Aksnes har tidligere påstått at kvantemedisin kan kurere kreft på sine hjemmesider, en påstand som senere ble trukket tilbake. Aksnes ville ikke legge frem sin dokumentasjon.

- Det er ikke nødvendig å publisere resultatene, bare vi har dokumentasjonen selv. Da trenger vi ikke å offentliggjøre den, sa Aksnes til nettstedet Forskning.no i september 2006. I sitt tilsvar til artikkelen på forskning.no kom Aksnes med følgende uttalelse:

- Teksten på nettsidene ble endret etter vi fant ut at den var på kant med regelverket. Men vi har aldri markedsført kreftbehandling, skrev Aksnes i sitt tilsvar.

Høsten 2006 kunne man lese følgende på SCIOs nettside: «Frankrike og Tyskland: Flere hundre dokumenterte tilfeller der man har kurert kreft kun med SCIO». I tillegg kunne man lese følgende:

«Et større antall kreftpasienter er under ukentlig behandling med SCIO. Resultatene vil bli lagt ut etter hvert som de blir friskmeldt av Haukeland Sykehus. Foreløpig har de fleste vist betydelig fremgang.»

Linda Hatlem og Thomas Aksnes understreker at all behandling i forhold til 43-åringen har vært utført vederlagsfritt med den intensjon å vise verden ytterpunktet av man kan oppnå med kvantemedisinsk behandling.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere