RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan ha vært inhabil

Foto: Knut Falch (Scanpix)
En jusprofessor mener det bør undersøkes om statsråd Manuela Ramin-Osmundsen var inhabil da hun ansatte det nye barneombudet.

Det er Eivind Smith som mener at statsråden kan ha vært inhabil da hun fredag utnevnte juristen Ida Hjort Kraby utnevnt til nytt barneombud, skriver Aftenposten.

Kraby overtar etter Reidar Hjermann. Han er det første barneombudet som ikke får sitte mer enn en fireårsperiode, og mange mener at årsaken er at han i flere aktuelle saker har talt Regjeringen midt imot.

Nå viser det seg at statsråden og det nye barneombudet kjenner hverandre.

- Hvis statsråden og det nyutnevnte barneombudet er venner eller nære bekjente, kan det foreligge rimelig grunn til å stille habilitetsspørsmål. I så fall ville det vært en fordel om spørsmålet om statsrådens habilitet var avklart av Justisdepartementets lovavdeling før utnevnelsen av barneombudet ble foretatt, sier Eivind Smith, professor i offentlig rett ved Universitetet i Oslo.

Ida Hjort Kraby sier at hun ikke har noe forhold til statsråden , Regjeringen eller staten som gjør det vanskelig for meg å være et uavhengig og selvstendig barneombud.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere