RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Guttekvinnen» siktet for overgrep

Sist oppdatert:
Barbora Skrlova (33) levde som en 13-årig gutt i Norge. Nå er hun siktet for overgrep mot barn.

Den mystiske «guttekvinnen» Barbora Skrlova (33) er siktet for overgrep mot en sju år gammel gutt. Det melder tsjekkiske medier mandag kveld, ifølge VG Nett.

Ingen var klar over at hun var 20 år eldre kvinne da hun i fjor høst gikk ved Marienlyst skole i Oslo, innskrevet som 13 år gamle Adam.

Kvinnen ble pågrepet av politiet i Tromsø etter anmodning fra tsjekkisk politi. Hun kom til Norge i fjor sommer og ble senere tatt hånd om barnevernet.

LES OGSÅ:
Tsjekkias merkeligste krimhistorie

Mandag kveld melder tsjekkiske medier at hun er siktet for å ha mishandlet en gutt ved navn Ondrej (7), som hun bodde sammen med før hun kom til Norge.

- Siden Barbora Skrlova kom tilbake til Tsjekkia i begynnelsen av januar, har vi skaffet oss nye opplysninger og beviser i saken, sier Hynek Olma hos statsadvokatembetet i Brno.

Han vil imidlertid opplyse hva slags beviser det dreier seg om.

Barbora Skrlova har sittet i varetekt siden hun ankom Praha. Hun risikerer åtte års fengsel om hun blir dømt etter paragrafen hun er siktet etter.

LES OGSÅ: Her startet dramaet

Fem personer er tidligere siktet i saken, blant dem Barbora Skrlovas bror, Jan Skrla.


Politiet startet opprullingen av saken etter at en nabo opp signalene fra et videokamera i huset der Barbora bodde sammen med en familie.

Videobildene viste en naken gutt og innesperret i et lite rom. På dette tidspunktet bodde Barbora i huset under navnet Anika, som den angivelige adoptivdattera til guttens mor Klara Maurova.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere