RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kraby søkte på nytt etter middag

Foto: SCANPIX
Sist oppdatert:
Dagen etter hun var i middagsselskap med statsråden ga Hjort Kraby beskjed om at hun likevel ville bli barneombud.

Ida Hjort Kraby ringte til departementet og fortalte at hun likevel ville bli barneombud, dagen etter hun var i selskap med barne- og likestillingsminister Manuela Ramin-Osmundsen torsdag 3. januar, skriver Aftenposten.

Hjort Kraby trakk først sin søknad på stillingen den siste uka før jul. Statsråden ble informert om dette av departementsråden.

- Snakket ikke om søknaden
Flere kvinnelige jurister deltok på middagen dagen før Hjort Kraby ga beskjed om at hun hadde ombestemt seg. I et intervju med Nettavisen tirsdag sier hun at det dreide seg om rundt 25 personer.

Ramin-Osmundsen nekter for at de to snakket sammen om søknaden i løpet av middagsselskapet.

- Vi snakket ikke sammen i denne perioden i det hele tatt, svarer Ramin-Osmundsen videre på spørsmål om de snakket med hverandre ved andre anledninger.

Vil vurdere habiliteten
Statsråden sier at hun ikke vurderte sitt bekjentskap med Hjort Kraby til å være av en slik karakter at det medførte inhabilitet fra hennes side. I ettertid har hun imidlertid bedt Justisdepartementet vurdere hennes habilitet i saken.

LES OGSÅ: Statsråden tar selvkritikk

Onsdag kommer VG med nye avsløringer av vennskapet mellom statsråden og et nye barneombudet. Senest for fem måneder siden var Ramin-Osmundsen gjest under feiringen av Hjort Krabys 47-årslag på Theatercaféen i Oslo.

Departementet fikk til sammen 27 søkerkandidater og av disse ble fire innkalt til intervju. Bare Ida Hjort Kraby og daværende barneombud Reidar Hjermann ble intervjuet av Ramin-Osmundsen selv.

Paris-besøk
Statsråden har sagt at de to er bekjente, men ikke venner. Tirsdag kom det fram at de hun hadde vært på to private fester med Ida Hjort Kraby.

Samme kveld ble det kjent at hun besøkte Kraby under en ferietur i Lofoten allerede på 1990-tallet. Onsdag melder NRK at Ramin-Osmundsen og hennes mann har hatt besøk av Ida Hjort Kraby og eks-mannen hennes i Paris.

- Dette var et kort besøk, sier Ramin-Osmundsen til kanalen.

Kontakten mellom de to ble opprettet i årene mellom 1988 og 1991, før Ramin-Osmundsen i 1991 flyttet til Norge.

Se video: Ramin-Osmundsen besøkte Kraby i Lofoten

217296

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere