RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Cyber-damene husker deg

Syns du det er festlig å stille snuskespørsmål til cyber-damene? Ikke nå lenger kanskje.

(iBergen.no) iOslo.no har tidligere laget saken - Kan jeg se på puppene dine, Ikea-Anna?, mens Nettavisen testet ut kunnskapene til Statens Vegvesen sin egen cyber-babe, Ida.

Logger alt
Vi tok en prat med salgsansvarlig i Artificial Solutions i Skandinavia, Niklas Öhrström, som er ett av selskapene som lager disse webrobotene.

- Gjennom forskjellige logger lærer vi hele tiden hvordan kunnskapsdatabasen bør forbedres for å kunne hjelpe kunden på best mulig måte slik at de blir fornøyd, sier Öhrström til iBergen.no.

Uanstendige spørsmål
- På spørsmål om Virtual Dialogue Assistant blir utsatt for uanstendige spørsmål og annet morsomt så forekommer det naturligvis. Tanken vår er at kunden alltid skal få et godt svar tilbake, forklarer han og legger til at den grunnleggende teknikken for webroboter ble oppfunnet allerede på 1960-tallet.

Når du stiller snuskete spørsmål til Anna på IKEA, Sara hos 1881 eller til Ida hos Statens Vegvesen bruker Artificial Solutions det for alt det er verdt.

- Fordelen med også å besvare de «irrelevante» spørsmålene er å interessere et bredt publikum for tjenesten og skape oppmerksomhet rundt dette som igjen kan lede flere kunder inn i denne typen servicekanal, innrømmer svensken.

Kan ikke alt
Webroboten Ida hos Statens vegvesen må nok finjusteres litt til før alt sitter, musikk foreksempel, har robot-baben særdeles lite peiling på.

iBergen.no: Liker du rock?

IDA: Jeg er veldig glad i uniformen min, og liker å se velstelt ut!

300 spørsmål
Ifølge Statens Vegvesen sine nettsider har robot-Ida har svart på drøyt 170.000 spørsmål for Vegvesenet siden hun startet for syv måneder siden. Siden oppstarten har Ida i hovedsak svart på spørsmål rundt kjøretøy - som bilskilt, årsavgift og registrering.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere