RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sterk storm i nord

Sist oppdatert:
Folk i nord oppfordres til å oppholde seg minst mulig utendørs under stormen som herjer landsdelen i dag.

Mens vinden minker i Sør-Norge, vil Nordland og Troms få nordvestlig opp i full storm 25 m/s i løpet av formiddagen. På yttersiden av Lofoten og i Vesterålen kan vinden komme opp i sterk storm. Vindfeltet er ventet å nå innover Finnmark natt til fredag, med vind opp i full storm i Vest-Finnmark.

Trær over ende
Kombinert med regn-, snø- og tordenbyger fører dette til svært urolige værforhold i store deler av Nord-Norge i hele dag.

- En vindstyrke på 25 m7s tilsvarer en fart på 80-90 kilometer i timen, opplyser meteorolog ved Storm Weather Center Martin Dahl Grønnevet til TV 2 Nettavisen.

Han oppfordrer folk til å bruke sunn fornuft og å oppholde seg minst mulig utendørs.

- Så sterk vind kan rive trær over ende, og det er også fare for skade på hus som ikke er skikkelig bygget, sier han.

Sjeldent
Mens vinden i natt kom fra sørvest og blåste langs kysten, dreier den i løpet av dagen til nordvest. Dette medfører at vinden kan komme til å blåse langt innover i landet.

- Det er sjelden at vi opplever full storm inn i landet slik vi vil gjøre i Nord-Norge i dag, sier Grønnevet.

I området sør for Lofoten vil den verste vinden rase fra seg før klokken 16. I Troms vil vinden være på det sterkeste mellom 16 og 22, mens den fra 22 og utover natten vil herje verst i Finnmark.

Pent i sør
Flere fergesamband i Nordland er innstilt torsdag morgen, E6 over Saltfjellet er stengt og det er problemer med en rekke flyavganger, melder NRK.

Mens nordlendingen kan vente seg regn og vind også i helgen, vil et høyttrykk sør for Stadt gi pent vær sør i landet i helgen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere