RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Amy skulle hatt hjelp, ikke straff

Sist oppdatert:
Foreningen for human narkotikapolitikk mener verdensstjernen Amy Winehouse burde fått terapi i Norge.

(iBergen.no) Førstkommende fredag skal artisten etter planen møte opp i rettssal 1C i Bergen Tinghus. Amy Winehouse, hennes ektemann Blake Fielder-Civil og artistens mannlige frisør er siktet for ulovlig oppbevaring og bruk av narkotika før konserten i Bergen i oktober i fjor.

Les mer:Velkommen til Bergen, Amy.

Vil tilby Amy hjelp
- Dersom Norge var et sivilisert land på dette området, så hadde vi kunnet tilby Winehouse terapeutisk hjelp. En innsiktsfull hjelp på et nivå få andre land kan måle seg med, men den gang ei. De strippet henne heller og slang henne inn på en glattcelle natta før hun skulle holde konsert, tordner Foreningen for human narkotikapolitikks leder Arild Knutsen.

Knutsen sier videre at Amy Winehouse kan bli et symbol på Norges mislykkede narkotikapolitikk.

- Saken illustrer tydelig hvorfor bruken av illegale rusmidler stadig øker i Norge. Skremselspropaganda, offentlig uthenging, manglende hjelpetiltak og fare for straff er dagligdags for de som bruker alternativer til cellegiften alkohol, sier en frittalende Knutsen.

Rehab
London-jenta har vært inne til avrusning en rekke ganger den siste tiden. Lederen for Foreningen for human narkotikapolitikk mener artisten må bli møtt med respekt.

- Mennesker i Winehouses situasjon trenger terapeutisk hjelp i organiserte former. De trenger å bli møtt med anerkjennelse, respekt og å få bygget opp sin selvtillit. Man kan ha store problemer med sitt personlige selvbilde, uavhengig av profesjonell suksess, forklarer han.

Ifølge den britiske artistens advokat, Ole Kvelstad, er det altså gode muligheter for å se superstjernen i Bergen på fredag.

- Vi forholder oss til den datoen som er satt. Det er alt jeg kan si, forteller Ole Kvelstad til iBergen.no.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere