RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

UFO-Norge får meldinger hver uke

Sist oppdatert:
UFO-Norge får meldinger hver uke. Se den 200 sider lange rapporten her.

Etter Nettavisens artikler om UFO-observasjoner over Oslofjorden ved Asker-området onsdag, har flere lesere skrevet inn til oss med sine utenomjordiske opplevelser.

«Leste med interesse artikkelen om UFO over Oslofjorden. Jeg har også sett UFO, men det var for flere år siden», skriver Linda fra Sandefjord.

Flere steder i landet er det blitt observert uforklarlige objekter.

«Jeg så en flygende tallerken (oval, gullfarget, lydløs) i 1974. Dette skjedde da jeg var i en konfirmasjon i Leksvik den sommeren. Også to slektninger så den, men de er nå døde», skriver en anonym.

70 observasjoner i året
De er ikke de eneste. UFO-Norge får meldinger om ulike observasjoner hver uke.

- I gjennomsnitt får vi inn seks meldinger om nye observasjoner hver måned. Det blir rundt 70 observasjoner i året, sier styreleder Harald Søvik i UFO-Norge.

Det er vanligvis to ulike typer observasjoner.

- Som regel er det noen som har sett et irregulært lys fly over himmelen på lang avstand. Men noen ganger er det også noen som sier de har sett solide, metalliske objekter på nær avstand, sier han.

Organisasjonen har egne feltforskere som undersøker hendelsene.

- I ekstreme tilfeller besøker vi hendelsesstedet og tar bilder og jordprøver og alt annet som er nødvendig for å finne ut om de har hatt besøk av en UFO eller ikke, sier han.

(Artikkelen fortsetter under).

Vage observasjoner
- Forskeren undersøker tilfellene så nøye som mulig, og konkluderer med om det er et uidentifiserbart flygende objekt eller ikke. Vi konkluderer med det hvis det ikke er en naturlig forklaring på hendelsen, altså uidentifiserbart. Det er tross alt det UFO betyr. Er det en flygende tallerken, så er det ikke en UFO. Da er det jo identifisert, sier Søvik.

SE FLERE BILDER OG LES UFO-NORGES RAPPORT OM NORSKE UFOER HER

Han forteller videre at en klar overvekt av observasjonene er sett langt unna.

- Det er vel bare rundt fem av de 70 som har sett et solid objekt på nært hold. De resterende 65 er rett og slett lys på himmelen langt, langt unna, sier Søvik.

Mange av observasjonene er vage.

- En del av dem er så vage at de ikke lar seg etterforske. Hvis observatøren ikke husker tid og dato, eller hvis historien er helt usammenhengende, gjør vi ikke noe med dem, sier han.

UFO-Norge har ingen formening om observasjonene de får meldinger om er besøk fra det ytre rom eller ikke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere