RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rømte til Aten i pappas privatfly

Sist oppdatert:
Nettavisen kan avsløre at 21-åringen som er etterlyst i forbindelse med drapet på norske Martine, rømte til Aten i milliardærfarens privatfly.

Liket av den 23 år gamle Asker-jenta var skjult under bygningsmateriell i en kjellerbod i bygården der Farouk bodde.

(Artikkelen fortsetter under)

Avslørt: Rømte i privatjet
Foreløpig har ikke Farouk gitt livstegn fra seg, og britiske myndigheter har hele tiden fryktet at han kan ha forlatt landet. Nettavisen kan i dag avsløre at politiet har rett i sine antakelser.

Lørdag morgen landet nemlig privatflyet til Farouks milliardærpappa, Shaher Abdulhak, på Luton flyplass i London.

Kilder ved flyplassen bekrefter onsdag at flyet ble klargjort lørdag morgen, før det tok av med kurs for Aten.

Nettavisens kilder ved flyplassen opplyser at milliardærsønnen var om bord da den luksuriøse Falconjeten tok av fra britisk jord.

Kan være hvor som helst
Aten var etter alt å dømme ikke hovedmålet for flyet. Ettersom privatflyet ikke har rekkevidde nok til å fly nonstop mellom London og Yemen, var nok Aten kun en mellomlanding.

Fra den greske hovedstaden kan privatflyet med fulle drivstofftanker nå hvilket som helst mål i Midtøsten.

Det er ikke utenkelig at flyet har reist videre til Jemen, der hans familie er blant landets aller rikeste og mektigste.

Jemen har heller ikke noen utleveringsavtale med Storbritannia, og den etterlyste 21-åringen kan i ytterste konsekvens unnslippe straff dersom han forblir i hjemlandet.

Familien har også adresse i Egypt og forretninger i Etiopia og Dubai. Alle disse landene kan nås med privatfly fra Aten. (Se eget kart nederst i artikkelen)

- Jemen vil samarbeide
Utenriksministeren i Jemen bekrefter at han er kjent saken.

- Det er med beklagelse at vi har lest om hendelsen i avisene. Vi er innstilt på å samarbeide med britiske myndigheter i denne saken, men avventer foreløpig å få mer informasjon fra britiske myndigheter om den aktuelle saken, sier utenriksminister i Jemen, Dr. Abu Bakr al-Qurbi, på telefon til Aftenposten.no.

Nettavisens avsløring i dag viser også at Farouk Abdulhaks familie kjenner til 21-åringens flukt.

Det står i kontrast til familiens uttalelse til avisa Yemen Observer i dag, der de sier at de «ikke vil være forbundet med familiemedlemmer som har gjort noe galt».

(Artikkelen fortsetter under)

Shaher Abdulhak hevdet i går at han ikke hadde snakket med sønnen, og at han ikke visste hvor han oppholdt seg.

Overfor Yemen Observer uttrykker familien «stor bekymring» over sønnens fremtid.

Politiet står fast
Nettavisen har gjentatte ganger forsøkt å få faren til Farouk i tale, men ved hans kontor i Jemen blir det opplyst at han er «utilgjengelig på ubestemt tid».

Milliardærpappa Shaher Abdulhak har ikke bare satt privatfly og et kobbel av advokater til sønnens rådighet, han bekrefter i tillegg overfor avisen Daily Mail at han har hyret inn internasjonale eksperter på utleveringsavtaler.

Metropolitanpolitiet opplyser at de ikke kommer til å frigi bildet av Farouk på nåværende tidspunkt, til tross for at de ifølge Nettavisens kilder står uten spor etter 21-åringen.

En talsperson sier de heller ikke vil kommentere om de er kjent med at 21-åringen forlot landet i farens privatjet.

- Det er en del av den pågående etterforskningen, og den kommenterer vi ikke, opplyser Metropolitanpolitiet.

Mektig og steinrik
Faren til Farouk er blitt mektig og rik gjennom svært omfattende forretningsdrift. Han er involvert i bank, olje og brusgiganten Pepsi, bare for å nevne noe.

Samtidig som Farouk Abdulhak har gått under jorden etter drapet, prøver lamslåtte familiemedlemmer og venner av Asker-jenta å trøste hverandre så godt de klarer i den svært tunge tiden.

(Artikkelen fortsetter under)

Tirsdag var familien sammen med sjømannsprest Torbjørn Holt på likskue hos Westminster Coroner's Court i London. Presten forteller om et sterkt møte mellom familien og deres avdøde datter.

- Det som har skjedd har vært fryktelig tøft for familien, men noe slikt som et likskue går det ikke an å forberede seg på. Det er kanskje det mest krevende de har vært gjennom, forteller Holt til Nettavisen.

Minnes sin kjære Martine
Likskuet i London ble gjennomført i taushet.

- Det sterkeste for familien, var mangelen på liv. Det er alltid det sterkeste, sier Holt.

Det har vært minnesamlinger for Martine både i sjømannskirken i London og blant vennene hjemme i Norge.

Søndag 16. mars skulle Martine Vik Magnussen etter planen reist hjem til Norge. I stedet ble hun funnet brutalt drept samme dag.

Her er fluktruten:

Farouk Abdulhak (21) rømte lørdag fra Luton-flyplassen i London med farens privatjet. Flyet reiste rett til Aten, der alle spor etter mannen slutter. Han kan ha reist videre til familien i Jemen, eller til Etiopia eller Dubai der familien har store forretningsinteresser. (Grafikk: Nettavisen/Google Maps)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere